P-A

Kategorier:

Lister/dörrar/fönster : Vit

Angränsande rum : vit+grå panel

Hej, vi har nyligen satt upp en vägg i vårt rektangulära vardagsrum för att skapa ett sovrum. Vårt sovrum har vi målat i Jotun Deco Blue. Vi har valt att ha skjutdörrar som skiljer vårt sovrum från vardagsrummet. Vi funderar nu på att eventuellt måla vårt vardagsrum i någon grå kulör. I både vardagsrum och sovrum är det lackade ekgolv och lister och foder är vita. I angränsande kök har vi vitt trägolv vita väggar och en grå panel (osäkra på färgkod men ev S2500-N). Har funderat på färgen Varmgrå, men är öppna för förslag och är inte helt låsta vid grå färg heller om ni har annat förslag. :-) Tror dock att det skulle harmonisera med övriga delar.

18/02/2018 21:01:14

Svar från kulörrådgivaren:

Hej P-A

Så fint med 4477 Deco Blue i sovrummet:) 

Om ni kan tänka er att måla panelen i samma färg som väggen i köket så skulle det vara superfint med 10679 Washed Linen, 7163 Miny Breeze eller 1832 Skandinaviskt Ljus i vardagsrummet. De är jättefina ihop med 4477 Deco Blue. Om man inte målar panelen i köket och låter den vara S2500-N (?) så kommer dessa färger förstärka det blåa i denna grå färg. Det behöver inte vara fel men bara så ni har det i åtanke. Det bästa är om ni har möjlighet att kolla upp så ni vet exakt vilken färgkod det är på panelen.

Om ni inte vill måla panelen kan ni titta på en mörkare neutral färg t ex 9913 Lammull som visserligen är mörk men otroligt fin med bra belysning eller en blågrå t ex 5343 Industriell Grå som är anings ljusare. Provmåla så ser ni. Använd en vit skiva, kartong eller liknande så att ni kan flytta runt färgprovet och se hur det ter sig i olika delar av rummet. Titta också hur färgen blir i olika ljusförhållanden.

De vackra, matta väggarna som ger ett mjukare och varmare intryck, får du genom att välja  LADY Pure Color supermatt eller  LADY Balance matt. Matta väggar ger dig ett exklusivt uttryck och en diskret bakgrund till annan inredning.

Trädetaljer som panel, lister, fönster, dörrar, karmar, köksskåp och möbler målas med  LADY Supreme Finish. Den finns i glansgraderna matt, silkematt, halvblank och superblank.

Lycka till:)


Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top