M

Kategorier:

Hej! Jag vill måla om hela min lägenhet, 4 rok. Just nu är allt vitt. Väggar, lister, dörrar, foder och tak. Det är ett hus byggt 2008. Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Väldigt typsikt nyproducerad basic standard. Golvet är ekparkett som är 10 år gammal och har börjat gulna något. Fönster är vita men drar något åt gult. Vardagsrumsdelen är ganska liten och har en hel vägg täckt med fönster. Skulle vilja undvika att det kändes mindre där. Jag har en soffa i en ljus grå-blå färg som i dagsljus drar lite åt lila. Har svårt att se vilken färg som skulle passa I de tre sovrummen skulle jag vilja ha neutrala och harmoniska färger. Jag gillar olika grå färger som drar åt blå, grön eller beige. Vill att de ska vara relativt matta. Mvh, Malin

09/04/2018 21:52:39

Svar från kulörrådgivaren:

Hej Malin

Tack för fina bilder :) Förstår ditt dilemma med gulnande listverk. Om du väljer mörkare färger eller en färg med gult i så kan man "trolla" bort en del av det gula. Nu gillar du ju blå-gröna-beiga färger så här är ett förslag utifrån det. Till sovrummen och hallen använder du i den ordning som du vill  LADY 5030 St. Pauls Blue,  LADY 6352 Evening Green,  LADY 6351 Tender Green och  LADY 8470 Smooth White. Vardagsrum och kök målar du i  LADY 1001 Eggvit,   LADY 1624 Lätthet eller  LADY 8470 Smooth White. Om du väljer att måla 8470 Smooth White i v-rum och kök, välj då en av de mörkare föreslagna färgerna i hallen. Det skapar en fin kontrast i er lägenhet. Provmåla alltid på en vit skiva, kartong eller liknande så att du kan flytta runt färgprovet och se hur det ter sig i olika delar av rummet. Titta också hur färgen blir i olika ljusförhållanden.

De vackra, matta väggarna som ger ett mjukare och varmare intryck, får du genom att välja  LADY Pure Color supermatt eller  LADY Balance matt. Matta väggar ger dig ett exklusivt uttryck och en diskret bakgrund till annan inredning.

Det kommer bli superfint :)

Lycka till!

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top