GL

Kategorier:

Lister/dörrar/fönster : Dörr och dörrkarm S0500-N, lister ek

Angränsande rum : Tapet Dancing Crane, höga allmogelister S0500-N högblank. Balkongen målad i S-1002-Y

Hej, jag vill ha tips på vad jag ska använda i mitt vita sovrum. Fönstret, innanför inglasad balkong, vätter mot nordväst och rummet är ca 2,5*4,4 m stort. Då jag lider av SAD, vinterdepression, ska jag vintertid använda rummet som ljusterapirum så jag vill ha det vitt men samtidigt inte att det känns som på ett sjukhus eller labb. Det måste dock reflektera mycket ljus. Sommartid ska det brytas upp med färgade gardiner och överkast. På ena väggen kommer det sitta 3 skjutdörrar med Elfas 50056 Frosting White fyllning, samt 1 skjutdörr spegel (närmast fönstret). Jag tänker mig att väggen ska vara målad i Klassisk Vit, och lutar åt Lady Wonderwall. Har fått rekommendationer på att taket inte bör vara helmatt, utan ha ungefär samma glans som i våtrum. Vad rekommenderar ni, samma nyans som på väggen eller helt obruten vit? Tycker ni Wonderwall bör ha rätt glans/matthet för ett så vitt rum? Och har ni förslag på en annan vit nyans som passar bra med detta, som jag kan sätta på sänggaveln?

14/04/2018 22:48:17

Kommentar

Jag glömde skriva, men golvet kommer vara Berg & Bergs Ask L Polar parkett. Två små vita trasmattor på varsin sida om sängen.

14/04/2018 22:51:55

Svar från kulörrådgivaren:

Hej GL

Om du behöver ett verkligt vitt rum så är  LADY 9918 Klassisk Vit ett bra val både till väggar och tak men jag skulle inte välja en för blank färg. Det kan bli lite för skarpt. Välj hellre  LADY Pure Color eller  LADY Balance som är mattare. Det blir ett skönare rum att vara i. Om du vill ha en liten brytning men ändå en vit ton så kika på  LADY 1624 Lätthet i stället. Båda dessa färger fungerar bra till färgen på din balkong.

Provmåla så ser du vad som känns bäst.

För taket använder du vår superfina takfärg  LADY Perfection eller  LADY Supreme Finish beroende på underlag.

Lycka till!


Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top