Victoria

Kategorier:

Lister/dörrar/fönster : Vitt

Hej, har 3 run på undervåningen, ett sovrum, ett vardagsrum och ett barnrum. Har målat halvvägg i barnrummet med 5454 dark teal och 6351 tender green. Nu funderar vi på att köra dessa färger också i vårt rum fast en fondvägg av den mörka bakom gaveln och resten av den ljusa samt köra 6352 evening green och / eller 6350 soft teal i vardagsrummet som ligger emellan sovrummen. Endast fönster åt ett håll i alla rum men i söderläge med mycket ljus. Bild 1 från barnrum som vi målat och de andra bilderna från prospekt när vi köpte. Kommer det bli för mycket grönt? Borde vi bryta av med någon annan / andra färger? Kan man då lite tips/input? (Detta är undervåningen, vet ännu ej vad vi ska ha på övervåningen). Mvh

16/04/2018 00:47:26

Svar från kulörrådgivaren:

Hej Victoria

Tack för fina bilder :) Så fint ert barnrum blev med  LADY 5454 Dark Teal och  LADY 6351 Tender Green. Jag tycker ni ska byta färg i ert sovrum till något som harmonierar med barnrummets färger. Titta på  LADY 5455 Industrial Blue i kombination med  LADY 5452 Nordic Breeze. Till vardagsrummet skulle jag nog välja en mer neutral färg som binder samman de två sovrummen och samtidigt skapar lite kontrast. Titta här på  LADY 1032 Grå Harmoni som ger en mörkare ombonad känsla och  LADY 8394 Vit Poesi som är ljusare och lättare. Listverk målas i  LADY 9918 Klassisk Vit. Provmåla alltid på en vit skiva, kartong eller liknande så att du kan flytta runt färgprovet och se hur det ter sig i olika delar av rummet. Titta också hur färgen blir i olika ljusförhållanden.

De vackra, matta väggarna som ger ett mjukare och varmare intryck, får du genom att välja  LADY Pure Color supermatt eller  LADY Balance matt. Matta väggar ger dig ett elegant uttryck och en diskret bakgrund till annan inredning. Trädetaljer som panel, lister, fönster, dörrar, karmar, köksskåp och möbler målas med  LADY Supreme Finish. Den finns i glansgraderna matt, silkematt, halvblank och superblank.

Lycka till :)

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top