Sofie

Kategorier:

Angränsande rum : S4010 b50g

Jag är intresserad av att måla om i vårt sovrum, gärna någon färg som skapar en lugn och mysig stämning. Kanske något åt det blåa hållet men som ändå inte tar bort rymdkänslan. Det är ett rum med 3-5m takhöjd och mycket björkdetaljer. Vad skulle passa bra i ett sovrum som detta? I det intilliggande allrummet är det delvis målat med en blågrön färg.

16/04/2018 19:22:14

Svar från kulörrådgivaren:

Hej Sofie

Fint! Om du vill ha en blå färg skulle jag gå på en mörk blå för att inte björken ska bli för gul. Titta på  LADY 5180 Oslo och  LADY 5030 St. Pauls Blue eller om du vill ha en ljusare färg,  LADY 1877 Vallmofrö,  LADY 8470 Smooth White och  LADY 10679 Washed Linen. De senare lite mer neutrala. Provmåla på en vit skiva, kartong eller liknande så att du kan flytta runt färgprovet och se hur det blir i olika delar av rummet. Titta också hur färgen blir i olika ljusförhållanden.

De vackra, matta väggarna som ger ett mjukare och varmare intryck, får du genom att välja  LADY Pure Color supermatt eller  LADY Balance matt. Med matta väggar skapar man ett elegant uttryck och en diskret bakgrund till annan inredning.

Lycka till :)

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Tack för fina förslag! Då vill jag även passa på att fråga vad ni tror om detta allrum. Det är nyligen målat i en blågrön nyans (4010 b50g) men jag är fortfarande inte helt övertygad om att det är rätt färg för platsen, inte heller om jag gillar "frimärksmodellen"på den målade ytan. Ser ni något annat alternativ? Hade som förslag innan att helt måla den bortre väggen, samt den lilla väggen i "gluggen" till vänster. Soffan och läslampan är de enda möbler som kommer stå kvar. En ljus, vävd ullmatta ska även läggas in.

17/04/2018 18:49:49

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen Sofie

Du kan antingen göra en kombination av de färger jag rekommenderade tidigare, för sovrum och vardagsrum, men jag tror att det skulle vara superfint i ert hus med varma toner mot all björk. Titta tex på  LADY 20047 Blushing Peach,  LADY 10580 Soft Skin,  LADY 10961 Raw Canvas,   LADY 10962 Sandy eller  LADY 10963 Golden Bronze i sovrummet och  LADY 1875 Sans eller  LADY 10678 Space till v-rum. Du kan även kombinera dessa på andra sätt. Jag tycker att ni ska tänka på helheten. Måla antingen hela vardagsrummet i samma färg eller en vägg i en mörkare ton och resterande i en av de ljusare. Det blir dock lugnast om ni målar allt i samma färg. 

Provmåla alltid på en vit skiva, kartong eller liknande så att du kan flytta runt färgprovet och se hur det ter sig i olika delar av rummet. Titta också hur färgen blir i olika ljusförhållanden.

De vackra, matta väggarna som ger ett mjukare och varmare intryck, får du genom att välja  LADY Pure Color supermatt eller  LADY Balance matt. Det kommer bli urfint!

Lycka till :)



Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top