Maria

Kategorier:

Hej, Vi har ett stort hus som vi renoverar och nu ska måla om. Vi har ekparkett, enstavsparkett, och en öppen kökslösning som går ut till en matsal samt ett angränsande tvrum- vardagsrum. Innan man kommer in till köket har vi en större hall som leder upp till andra våningen. Jag har tänkt att måla kök, matsal och vardagsrum i vallmofrö, men hallen som leder upp till andra våningen har jag tänkt att måla i Blåis. Vilken vit nyans bör jag ha på tak och lister till dessa färger? Vi har en gästtoalett där nere som ska ha marrokanskt kakel i svart, vitt och grått (Ulfven modell Sultan), och här är jag tveksam till om jag ska måla också gästbadet i vallmofrö, eller eventuellt gå upp en blå nyans och måla det i Industrial blå (som vi sen ska ha på vårt huvudsovrum). Har ni några tankar här? En annan viktig fråga är att vi har tänkt att måla trappan upp till andra våningen i en annan färg än Blåis. Här har jag tänkt ev Industrial blå, ev att jag kör Vallmofrö för att binda ihop hallen med det senare köket och vardagsrummet. Har ni några tankar här, ev några andra färger som kunde varit fina att måla trappan till Blåis-färgen på väggen? Ser fram emot att höra från er! mvh Maria

14/06/2018 09:58:04

Svar från kulörrådgivaren:

Hej Maria

Det låter fint tycker jag :)  LADY 1877 Vallmofrö i matsal, kök och v-rum och  LADY 5044 Blåis i trappan. Sovrummet kan ni måla i  LADY 5452 Nordic Breeze och gästtoaletten i  LADY 5455 Industrial Blue. Då går de blå färgerna ton-i-ton och det blir harmoniskt och lugnt ;) Alla snickerier målas i  LADY 9918 Klassisk Vit. Provmåla alltid på en vit skiva, kartong eller liknande så att du kan flytta runt färgprovet och se hur det ter sig i olika delar av rummet. Titta också hur färgen blir i olika ljusförhållanden.

De vackra, matta väggarna som ger ett mjukare och varmare intryck, får du genom att välja  LADY Pure Color supermatt eller  LADY Balance matt. Matta väggar ger dig ett exklusivt uttryck och en diskret bakgrund till annan inredning.  LADY Aqua ger badrummet vackra, silkematta väggar och är den enda våtrumsfärgen på marknaden med silkematt glans oavhängigt vinkel. Färgen kan blandas i alla färger så att du kan skapa precis den stil och atmosfär du önskar i badrummet. Trädetaljer som panel, lister, fönster, dörrar, karmar, köksskåp och möbler målas med  LADY Supreme Finish. Den finns i glansgraderna matt, silkematt, halvblank och superblank.

Lycka till!

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Hej! Tack för svar. Har du några inspel på trappan? Väggarna runt kommer ha Blåis, men vad blir bäst här, antingen industrial blå på räcke och trappan eller vallmofrö? Ev någon annan färg? Tusen tack!

15/06/2018 13:11:32

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen Maria

Jag tycker trappan och räcket kan vara i  LADY 5180 Oslo om ni vill ha en mörk trappa eller  LADY 1269 Gryning om ni vill ha en ljusare.

Trädetaljer som panel, lister, fönster, dörrar, karmar, köksskåp och möbler målas med  LADY Supreme Finish. Den finns i glansgraderna matt, silkematt, halvblank och superblank. Själva stegen målas med http://trestjerner.no/produkter . Se hur du gör här,

https://www.jotun.com/se/se/b2c/how-to/interior/paint-painted-wood-stairs.aspx 

Lycka till nu :)

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top