karin

Kategorier:

Hej, Vi har i nuläget färgerna FORM och Washed Linen och ska färgsätta några rum i kulörer som känns harmoniska därtill. Dels en nyans ljusare än FORM, men inte så ljus som washed linen, dels gärna en nyans mörkare än FORM (men som kan vara mer blå/ grön). Rummen är stora och öppna - men med periodvid rätt dåligt dagsljus och vi gillar de varma grå färgerna. Vi har även färgen Linblå på väggar i hemmet. Minty Breeze och Delightful Pink eller Deco Pink är också något vi tittat på för rum som färgsätts separat men ändå ska kännas harmoniska med resten och gärna passa i nära anslutning till Washed Linen samt FORM. Tack på förhand!

19/06/2018 09:55:10

Svar från kulörrådgivaren:

Hej Karin

Fint :)  LADY 0394 Varmgrå är en färg som ligger mitt emellan  LADY 1352 Form och  LADY 10679 Washed Linen.  LADY 5249 Linblå och dessa varma greiga är fina ihop med  LADY 5030 St. Pauls Blue om man vill ha en brå/grön färg. Detta kan vara en fin grund att utgå ifrån och sen lägga till en piggare färg.   LADY 2992 Delightful Pink och  LADY 2782 Deco Pink kan fungera men ännu finare är  LADY 10580 Soft Skin till de ovan nämnda färgerna.  LADY 7163 Minty Breeze kan också fungera till men det kan kännas lite spretigt med så många olika färger. Jag skulle välja antingen 7163 Minty breeze eller 10580 Soft Skin till de andra. Provmåla alltid på en vit skiva, kartong eller liknande så att du kan flytta runt färgprovet och se hur det ter sig i olika delar av rummet. Titta också hur färgen blir i olika ljusförhållanden.

De vackra, matta väggarna som ger ett mjukare och varmare intryck, får du genom att välja  LADY Pure Color supermatt eller  LADY Balance matt.

Lycka till!

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top