Peder

Kategorier:

Lister/dörrar/fönster : Vita lister målade med Alcro Vit (gråton)

Angränsande rum : Deco Pink

Hej! Jag har tänkt måla en fondvägg i mitt sovrum. Idag är hela sovrummet vitt (i grå ton - ej gult). Jag tänker mig en svag och sval blå färg. Eventuellt blågrå. Har tittat lite på färger som 5200 Dusky Blue, 5452 Nordic Breeze, 4468 Alladin men jag tycker även att den svagt gröna tonen 6351 Tender Green är fin. Vet faktiskt inte hur jag ska kunna göra ett val. Kan tillägga att rummet är på ca 20 m2, ett ganska litet fönster i en hörnet. Ganska lågt i tak, ca 2,5 m i ett hyreshus byggt på 70-talet. Vad tycker ni? Har ni några tips på vilken färg som skulle kunna passa? Tips på bilder att titta på? Jag gillar Dusky Blue men vet inte om den kanske blir för mörk, och att Nordic Breeze är bättre.

20/06/2018 08:58:22

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen Peder

Jag tycker vi ska tänka helhet här. Här kommer två alternativ som jag tror skulle vara fina hos dig. Om du vill ha en rosa ton i hallen men mindre "flickig", titta på  LADY 10580 Soft Skin till hallen och  LADY 6351 Tender Green eller  LADY 6350 Soft Teal till sovrummet. Om du vill ha en annan färg i hallen, titta på  LADY 8470 Smooth White och  LADY 1032 Grå Harmoni  och  LADY 5200 Dusky Blue eller  LADY 5452 Nordic Breeze till sovrummet. Snickerier målar du i  LADY 9918 Klassisk Vit. Provmåla alltid på en vit skiva, kartong eller liknande så att du kan flytta runt färgprovet och se hur det ter sig i olika delar av rummet. Titta också hur färgen blir i olika ljusförhållanden.

De vackra, matta väggarna som ger ett mjukare och varmare intryck, får du genom att välja  LADY Pure Color supermatt eller  LADY Balance matt. Trädetaljer som panel, lister, fönster, dörrar, karmar, köksskåp och möbler målas med  LADY Supreme Finish. Den finns i glansgraderna matt, silkematt, halvblank och superblank.

Det kommer blir superfint :)


Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top