Kattis

Kategorier:

Hej, Vi ska flytta till nytt hus och tänker måla om nedervåningen. Vi vill skapa en helhet i hall, kök och vardagsrum. Vi gillar grått, blått, grönt och beige. Vi funderar på space, ljus antikgrå, pale linden och tender green. Vad tror du om dessa färger ihop?Vardagsrummet är mot nordöst och fönstren är ganska små så vi vill inte ha för mörka färger. Golvet är en klassisk ekparkett. I köket har luckorna en gul nyans. Vilken färg i köket ska vi välja för att inte förstärka det gula? Tapeten i köket ska tas bort. Har du förslag på färger i hall och vardagsrum? Och vilken vit färg ska vi ha på tak,listor och dörrar i alla rummen? Vi ska även slipa trappan som är i furu och behandla den. Har du förslag på vad vi kan använda för material/färg som passar till nya väggfärgen? Vi vill inte måla den helt vit utan man ska kunna se trämönstret. Tack för hjälpen!

20/06/2018 21:25:45

Svar från kulörrådgivaren:

Hej Kattis

Tack för fina bilder! Bra att ni tänker på helheten. Om man vill tona ner de gulaktiga luckorna i köket ska man välja varma toner och undvika ljusare blå. Här kommer ett förslag. Hallen målas i  LADY 1877 Vallmofrö, köket i  LADY 8302 Lagerträd och v-rum i  LADY 1391 Ljus Antikgrå. Jag tycker att det kan vara fint att måla hallen något mörkare eftersom det skapar kontraster till helheten. Snickerier och tak i  LADY 1001 Eggvit,  LADY 1453 Bomull eller  LADY 9918 Klassisk Vit, allt beroende på vilken färg era fönster och dörrar har. Det vanliga är att fönster och dörrar är fabriksmålade och då ofta i 1453 Bomull så i så fall blir det bäst med 1453 Bomull eller 1001 Eggvit. Eggvit är lite mindre gul än Bomull. Provmåla alltid på en vit skiva, kartong eller liknande så att du kan flytta runt färgprovet och se hur det ter sig i olika delar av rummet. Titta också hur färgen blir i olika ljusförhållanden.

De vackra, matta väggarna som ger ett mjukare och varmare intryck, får du genom att välja  LADY Pure Color supermatt eller  LADY Balance matt. Matta väggar ger dig ett exklusivt uttryck och en diskret bakgrund till annan inredning. Trädetaljer som panel, lister, fönster, dörrar, karmar, köksskåp och möbler målas med  LADY Supreme Finish. Den finns i glansgraderna matt, silkematt, halvblank och superblank.

Lycka till!

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Hej, supertack för svar och ditt förslag! Det jag undrar över är om vallmofrö blir för mörk? Har du nåt annat alternativ vi kan prova om vi känner att den är för mörk när vi provmålar? Vi tänkte inte måla dörrarna men funkar det ändå med en mörk färg och vita dörrar? Vi tänkte även måla hela trappan på väggen upp till övervåningen i samma färg. Vad tror du om det? Hälsningar Kattis

24/06/2018 21:07:01

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen Kattis

Jag tycker oftast att det blir fint med ett rum i en mörkare ton, tex en hall som blir lugnare av den mörka färgen. Det skapar också fina kontraster när man går från rum till rum. Om ni ändå vill provmåla en ytterligare färg så titta på  LADY 1973 Antikgrå och  LADY 0394 Varmgrå.

lycka till!

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top