Anna-Karin

Lister/dörrar/fönster: Klassisk vit

Angränsande rum: Sommarsnö från jotun i vardagsrummet

Hej! Vi ska renovera 3 rum som ligger fil i en sekelskiftslägenhet med stukatur och höga golvsocklar, (vardagsrum, kök, och sovrum). Golven är fiskbensparkett i oljad ek. Vi hade tänkt att ha sommarsnö i vardagsrummet med klassisk vit på listerna då vi varit nöjd med den färgen tidigare. I köket skulle vi vilja ha en grå/greige färg på köksluckorna (dock inte för mörk), med en något ljusare färg på väggen så att känslan blir lite ton i ton. Vilken färg skulle passa som funkar med anslutande vardagsrum i sommarsnö? I sovrummet skulle vi vilja ha en mörkare grågrön färg som då passar med köket som ligger bredvid. Väldigt tacksam för hjälp på det är svårt att veta vilka färgnyanser som är inom samma familj och passar ihop i de olika rummen och funkar med klassisk vit på listerna.

27/09/2018 10:52:46

Jotun svarar:

Hej Anna-Karin

Så fint det låter :) Till köket kan ni titta på  LADY 10679 Washed Linen till väggar och  LADY 0394 Varmgrå eller  LADY 1352 Form till skåpen. Sovrummet kan vara i  LADY 6352 Evening Green,  LADY 6350 Soft Teal eller om ni föredrar en varmare ton,  LADY 7628 Treasure. Provmåla på en skiva som ni kan flytta runt och se hur färgerna blir hos er.

De vackra, matta väggarna som ger ett mjukare och varmare intryck, får du genom att välja  LADY Pure Color supermatt. Trädetaljer som panel, lister, fönster, dörrar, karmar, köksskåp och möbler målas med  LADY Supreme Finish. Den finns i glansgraderna matt, silkematt, halvblank och superblank.

Lycka till!

28/09/2018 09:19:02
Go to top