Emelie Bladlund

Kategorier:

Hej, håller på att renovera en lägenhet, och har Rivit ut hela lägenheten! Och ska bestämma färger till kök, hall, vardagsrum, och två sovrum. Jag vill ha en mjukt intryck med jordnära toner. gillar det beiga mjuka hållet, som ex kalk, kalkgrå, sand, space, men även almond beige, raw canvas hipsterbrown osv... men vet inte hur man ska kombinera så att alla går i ”ton-i ton”. Och kommer även att måla in släta köksluckor insamma färg som väggfärgen i köket. Hallen är till anslutning till köket med stor öppning. Man ser in till vardagsrummet från köket. Golvet kommer bli ett lutat, o lite vitpigmenterat furugolv. Behöver er hjälp! Speciellt med köket om jag ska måla in köksluckorna i samma färg som vägg. Men även med alternativ som passar till de andra rummen.

16/03/2019 08:42:33

Svar från kulörrådgivaren:

Hej Emelie

Här kommer två färgpaletter som du kan använda. Den ena passar med snickerier och fönster i  LADY 9918 Klassisk Vit och består av   LADY 10341 Kalk,  LADY 10342 Kalkgrå och  LADY 10580 Soft Skin. Den andra som passar med snickerier och fönster i  LADY 1453 Bomull är  LADY 10678 Space,  LADY 1233 Mohair och  LADY 10290 Soft Touch. Välj en av paletterna, mixa inte. Provmåla på stora vita papper som du kan flytta runt i din bostad och se hur de blir i olika rum och i olik ljus.

De vackra, matta väggarna som ger ett mjukare och varmare intryck, får du genom att välja  LADY Pure Color supermatt eller  LADY Balancend till annan inredning.Trädetaljer som panel, lister, fönster, dörrar, karmar, köksskåp och möbler målas med  LADY Supreme Finish. Den finns i glansgraderna matt, silkematt, halvblank och superblank. Här kan du få tips om hur du målar dina köksskåp. https://www.youtube.com/watch?v=n7NuCS5zPkM 

Lycka till :))

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Hej, ska måla släta köksluckor och väggarna i köket i samma färg. Till det en ljus tränänkskiva eller stenskiva. Kommer ha ljust lutat furugolv, skulle behöva hjälp med färgtips till luckor och vägg. Vill inte att den ska bli för mörk, gillar det gråa, beiga, och gråbeiga. Har två bilder på färger jag tycker är fin, vilka färger tror ni att det är i respektive bild på ett ungefär?

23/03/2019 08:19:22

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen Emelie

Oj, hm, svårt att veta vilken färg dina bilder har. Det beror på ljuset och de andra färgerna på bilden. Kanske kan det vara  LADY 1973 Antikgrå,  LADY 8470 Smooth White eller  LADY 1391 Ljus Antikgrå. Innan man väljer färg till väggar och skåp är det dock viktigt att försöka ta reda på vilken färg man har på snickerier. Då får man en behaglig färgsättning som känns harmonisk. Drar de åt det gulare hållet eller känns de kritvita? Om du tycker att det är svårt att avgöra kan man hämta vita färgprover i en färghandel och försöka se vilken som kommer närmast.

Återkom gärna så hjälper jag dig vidare :))

MVH

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top