Martina

Kategorier:

Lister/dörrar/fönster : Bomull

Hej! Vi har nyligen flyttat in i vårt nybyggda parhus där allt är vitt och vi vill sätta färg på väggarna. Golvet är vitlaserad parkett och trappan är även den vitlaserad (bifogar bild på trappen). Vi gillar det stilrena med färger som grått, beige, vitt och svart i olika toner. I barnens rum har vi dock valt att sätta färg med försökt hålla det ganska jordnära. På nedervåningen har vi redan målat i hallen med ljus antikgrå (den gröna markeringen) men tycker att det är lite för grå och vill därför inte använda oss utav den i vardagsrummet utan hitta en mer greige färg eller om ni har något annat förslag. Har kikat på washed linen men osäker på om den skär sig med den grå i hallen. Vi vill även måla i köket och där är luckorna vita/creme, har tyvärr ingen färgkod men bifogar bild. Bänkskivan är svart och vi kommer även att sätta in en helsvart köksö. Ska vi satsa på samma färg i köket som i vardagsrummet? Vi vill även måla i trapphuset och upp på ovanvåningen i hallen. Trappen är vitlaserad så det måste gå bra ihop med den. Sovrum 1 har vi redan målat med minty breeze och sovrum 2 med soft skin. I master bedroom har vi en ljusbeige säng och vi har funderat med en mörkgrå färg där, har kikat på vallmofrö men vill såklart att det ska passa ihop med de andra färgerna i huset så det finns en röd tråd. Har velat fram och tillbaka i över 2 månader och nu känner jag mig bara förvirrad så hoppas ni kan hjälpa oss med lite tips och råd. Martina

18/03/2019 10:25:56

Svar från kulörrådgivaren:

Hej Martina

Härligt att ni vill ha färg :) Jag tycker att ni ska satsa på att måla hallen i en annan färg när ni ändå är i gång om ni upplever den för grå. Då har ni chansen att få till en färgskala som ni gillar. Hallen kommer styra mycket  över vad ni kan välja för färger till eftersom man ser igenom hallen in till både köket och v-rum.

Kika på  LADY 0394 Varmgrå till köksväggar. Då får ni till en fin kontrast till kakel och vita luckor. Det gör också köket varmt och ombonat. V-rum kan målas i  LADY 10678 Space, Hall uppe/nere och trappa i  LADY 10290 Soft Touch. Provmåla alltid på en vit skiva, kartong eller liknande så att du kan flytta runt färgprovet och se hur det ter sig i olika delar av rummet.

De vackra, matta väggarna som ger ett mjukare och varmare intryck, får du genom att välja  LADY Pure Color supermatt eller  LADY Balance matt.

Lycka till :))

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Tack för svar, ska kika in dom kulörerna! Har ni något tips på en mörkgrå färg till master bedroom som går bra ihop med dom ni tipsade om? Martina

18/03/2019 11:37:29

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen Martina

Då skulle jag använda samma som i köket,  LADY 0394 Varmgrå för att det inte ska bli för många olika färger.

Mvh

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top