Anna B

Kategorier:

Lister/dörrar/fönster : S0502-Y

Angränsande rum : Ska färgsättas

Hej, vi håller just nu på med en köks- och vardagsrumsrenovering. Har satt in nya köksluckor i antikgrått och byggt en köksö i kulören grå skiffer. Bänkskivorna är i svart granit. Jag har varit inne på att måla väggarna i köket antingen i Vit Peppar eller Tidlös men nu börjar jag tveka då jag upplever att helhetsintrycket blir för grönt. Köket är i norrläge. Vill gärna att det ska gå ton i ton och att det ska synas skillnad mellan luckorna och väggen. Det är öppet mellan kök och vardagsrum och jag tänkte först måla väggarna i vardagsrummet i en annan nyans men hittar inte riktigt rätt. Vardagsrumsfönstren vetter mot söder. Golvet är genomgående ett ekparkett från Khärs i en gråaktig ton/Coast. Tacksam för råd om jag tänker rätt med färgsättning. Vad ser du för alternativ? Tack på förhand!

21/03/2019 22:03:45

Svar från kulörrådgivaren:

Hej Anna

Det kan lätt bli för grått om man bara har grå färger även om det skapar ett lugn med en monokrom färgsättning. Kika på färgerna  LADY 1275 Mild och  LADY 10678 Space till dina grå skåp. De drar lite åt det varma. Måla tak i  LADY 1001 EggvitProvmåla alltid på en vit skiva, kartong eller liknande så att du kan flytta runt färgprovet och se hur det ter sig i olika delar av rummet.

De vackra, matta väggarna som ger ett mjukare och varmare intryck, får du genom att välja  LADY Pure Color supermatt eller  LADY Balance matt. Taken målas med  LADY Perfection.

MVH :)

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top