Susanna

Kategorier:

Lister/dörrar/fönster : Vitt

Angränsande rum : Vitt

Hej! Ska flytta in i en nyproducerad lägenhet om en månad och allt är då vitt. Jag vill ha det mer ombonat i dämpade färger. Det är tre rum och kök, öppet mellan vardagsrum och kök. Fönster mot söder så den kommer nog vara ganska ljus. Tänker att färgerna ska gå ihop lgh igenom. Det "stora" sovrummet ska min 5-åriga son ha, han är väldigt aktiv/energisk så jag vill ha en lugnande färg, ena väggen har jag tänkt sätta en mörk fototapet, se bifogad bild. Men vilken färg och matthet på de andra tre vägarna? Mitt sovrum får gärna också kännas dämpat/neutralt (grått?) men ändå med lite liv i... Blir det tråkigt att ha samma färg på alla väggar? Är det bättre att bryta av en vägg med något? Frågan är neutrala/grå väggar och pimpa med textilier i färg, eller färg på väggen och neutrala textilier? Jag gillar personligen blå/gråa och blå/gröna mörkare färger och har kollat på många bilder från era färgkollektioner, bl.a Lady Deco blue. Om jag skulle ha Deco Blue i mitt sovrum, vilka andra nyanser går i linje med den som jag kan måla i sonens sovrum samt del av vardagsrum? Gällande färg i kök/vardagsrum, kan det funka att bara ha en fondvägg bakom soffan (i mörkare nyans) och låta resten vara vitt? Eller kommer det se konstigt ut? Länk till bilder på lägenheten: https://www.boklok.se/hitta-bostad/gavle-svardet/3-rok/4OUJGP42MOLFQ9JI Är ju en förmån att få göra precis som jag vill, men också svårt :) Tacksam för lite hjälp i djungeln :) //Susanna

10/05/2019 21:44:43

Svar från kulörrådgivaren:

Hej Susanna

Ja, jättekul att få påverka :) Jag hjälper dig gärna men har du möjlighet att kolla vilken vit färg ni kommer ha på era fönster, lister och dörrar så blir det lättare att hitta en fin och harmonisk färgpalett för ert hem. Återkom gärna med det så går vi vidare från det.

MVH

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Alla målerikoder är enligt Hus AMA. HALL Vitmålat NCS S S0502-Y glansvärde 7 Målningskod 56-02510 KÖK / VARDAGSRUM Vitmålat NCS S 0502-Y glansvärde 7 Målningskod 56-03510 SOVRUM/ ARBETSRUM ej 1-rumslägenhet Vitmålat NCS S 0502-Y glansvärde 7 Målningskod 56-03510 LISTVERK Sockel & Dörrfoder: Vit folierad MDF NCS S 0502-Y med dold infästning. Taklist 16x44mm, dubbelskuggad. Vit, industrimålad MDF, NCS S 0502-Y GOLV Laminatgolv Ljus ek, Xcellent Stradfort el.likv. Dörrtrösklar Silver Invändiga dörrar Lätta innerdörrar (fabriksmålade) typ SWEDOOR ”Easy” el. likn.

13/05/2019 20:44:24

Svar:

Oj, så rörigt det inlägget blev, skrev det mer uppstaplat men det slog inte igenom. Hoppas du kan utläsa, återkom annars :)

13/05/2019 20:45:55

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen Susanna

Ingen fara :) Då vet vi att dina snickerier är  LADY 1453 Bomull. Det kommer påverka färgvalet och hur du uppfattar dina färger eftersom du kommer se dem tillsammans med väggarna.

Jag tycker att man så långt det är möjligt ska undvika fondväggar och istället måla alla väggar i samma färg om man vill ha ett lugnt intryck.

Kika på  LADY 4618 Kvällshimmel till din sons rum,  LADY 4477 Deco Blue till ditt sovrum och  LADY 8470 Smooth White till v-rum/kök. Hallen kan vara i  LADY 1877 Vallmofrö. En mörkare hall lugnar ner en hall som ju kan vara lite rörig ibland ;). Provmåla alla färger på stora vita papper och flytta runt dem i rummen och se hur det känns. Se också färgerna i olika ljus, lampljus och dagsljus.

De vackra, matta väggarna som ger ett mjukare och varmare intryck, får du genom att välja  LADY Pure Color supermatt.

Lycka till nu :))

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Tack för hjälpen! Gillar verkligen kvällshimmel till grabbens rum. Ang. mitt rum så har jag nu svängt och vill ha en mörkare grå, gärna kalk, som hellre får dra åt blått än gult. Kan du rekommendera någon grå kalk-färg som går ihop med listerna (bomull)? Smoothie white är fin men lite för mycket beige för min smak. Om jag vill ha en ljusare grå i v.rum & kök, vilken skulle du då rekommendera (med tanke på två stora fönster i söderläge och bomulls-färgade lister)? Mvh Susanna

30/05/2019 13:54:28

Svar från kulörrådgivaren:

Hej Susanna

Kul att du gillade  LADY 4618 Kvällshimmel. Kika på  LADY 1024 Tidlös till v-rum och kök och  LADY 1877 Vallmofrö eller  LADY 1032 Grå Harmoni till ditt sovrum. Glöm inte att provmåla :)

Lycka till!

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top