Petra

Kategorier:

Fönster : En dörr vit ex2-ncs-s0502y. En dörr röd.

Dörr : Grannhusen är mest vita men närmaste grannens hus är falusvart. Vår carport och staket har samma färg som huset.

Garageport : Finns ej

Grundmur : Betong

Hej. Vi har ett hus byggt 96 med en tillbyggnad från 2013. Det ursprungliga huset är grått med vita knutar och foder. Tillbyggnaden är målad i Falu rödfärg grå. Nu är det dags att måla om och vi funderar på hur vi ska göra för att få det gamla och nya att fungera bättre ihop. Blir det bra att måla om det ursprungliga huset helt i grått, alltså även vindskivor, foder och knutar, så att det blir mer modernt? Blir isåfall den grå kulören vi har bra eller ska man göra den lite ljusare alt mörkare? Eller vad blir bra? Dörrarna behöver också målas eller bytas så de går också att ändra. Huset är målat i grå linoljefärg ext-s3000n

14/05/2019 09:48:25

Kommentar

Här är ytterligare ett par bilder, bl a på carporten.

14/05/2019 09:55:07

Kommentar

Ser att rubrikerna på listan ovan är helt annorlunda än de var i formuläret som fylldes i, så det ser lite konstigt ut med mina svar. Där det ovanför står Dörr stod det "angränsande rum"... Dörr och fönster mm stod tillsammans som rubrik i det första fältet. Den vita färgen som anges där är samma som för knutar, vindskivor, fönster och dörr på det ursprungliga huset.

14/05/2019 10:02:15

Svar från kulörrådgivaren:

Hej Petra

Jag tycker att ni ska måla hela huset i samma kulör, alltså både det ursprungliga huset och tillbyggnaden. Det ger ett lugnare intryck. Vindskivor och foder runt fönster och dörrar kan målas in i samma kulör som fasaden. Det ger ett modernare intryck men det fungerar också och ha vita snickerier. På det här huset, som ändå har lite snickarglädje trots att det är ett relativt nybyggt hus, hade jag nog haft vindskivor, knutar och foder i en avvikande färg så att de syns med undantag om ni väljer vitt. Då målar man snickerierna i samma vita som fasaden. Lite osäker på vilken färg ni har på era fönsterbågar men tolkar det som att de är S0502-Y.

Kika på kulörerna  JOTUN 1434 Labrador eller  LADY 9938 Naturligt Svart,   JOTUN 1001 Eggvit och  JOTUN 1453 Bomull till fasaden. Om ni vill ha ett varmt ljusgrått hus kika på  JOTUN 0394 Varmgrå. Vindskivor, knutar och foder målas i  JOTUN 1001 Eggvit eller  JOTUN 1453 Bomull. Provmåla på stora skivor och betrakta i olika ljus, dagsljus och kvällsljus och betrakta hur ni upplever färgen på lite avstånd.

Eftersom huset både är målat med linolja och Falu rödfärg är det viktigt att man går tillväga på rätt sätt vad gäller produkter. För produkthänvisning måste jag därför be er att kontakta våra tekniska experter på på 031-696300 och fråga efter vårt kundcenter, eller skicka ett mail till info@jotun.se. De hjälper er mer än gärna med det tekniska.

Lycka till :))

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen Petra

Om ni väljer att måla fasaden i  JOTUN 9938 Naturligt Svart kan dörrarna vara i färgen  JOTUN 1462 Grå Skiffer , om ni väljer fasad i  JOTUN 1434 Labrador så kan dörrarna vara  JOTUN 0394 Varmgrå eller  JOTUN 2279 Caput Mortum. Väljer ni att måla huset ljust välj samma vita på dörrar som på fasaden och snickerier eller om ni väljer ljusgrå fasad,   JOTUN 9938 Naturligt Svart på dörrarna. Välj ett högre glanstal på dörrarna än fasaden för de ska sticka ut lite.

Lycka till igen :))

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top