Johanna Andersson

Kategorier:

Lister/dörrar/fönster : S0502-Y och fönsterfoder antracitgrå

Hej! Vi ska bygga ett modernt Ladhus och klurar färgsättning. Köket kommer bli pärlgrå med en peppsrgrå köksö, med ett blankt 15x15 vitt kakel i slaktarstil. Ytan på nedre plan som ska gå i samma färg och passa till köket är hall, vardagsrum samt ett litet sovrum. Kommer ncs S0502-Y passa som en enhetlig färg till framförallt köket, då innerdörrarna och dörrfoderna kommer va i S0502-Y? Ett sovrum på 12 kvm i nordöstlig riktning, kan ”washed linen” bli bra där? Tänker att den ju inte lär ändras så mycket då solljuset kommer vara begränsat där? Allrum övre plan tänker vi samma som genomgående där nere. Barnrum (2 st, a 10 kvm) i sydvästlig riktning. Tänker någon grön (varm) färg i ena rummet, typ S3005-G20Y. Barnrum 2 tänker vi i någon mörkblå/grå ton. Dessa kommer ligga jämte varandra. Förslag på blå färg? Bör vi betänka kvällsljuset i dessa två rum i val av färg?

20/05/2019 11:42:20

Svar från kulörrådgivaren:

Hej Johanna

Vilket spännande hus! Kommer bli superfint. Jag hjälper dig gärna men är lite osäker på de färger du nämner, Pärlgrå och Peppargrå. Jotun har en Pärlgrå men ingen Peppargrå. Har du möjlighet att kolla upp färgkoder på dessa om det inte är Jotuns produkter så att vi utgår från rätt färger. Det kommer påverka hur ni upplever slutresultatet. Återkom gärna med dessa så hjälper jag dig vidare med ett färgsättningsförslag. 

På återhörande :))

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Hej igen! Pärlgrå har kod S-1500N och peppargrå S7500-N Barnrummen jag tänker kommer förvisso ligga på andra våningen. Men en grön och blå mjuk färg tar jag tacksamt emot förlag på :) Innerdörrar och lister kommer vara i standard Y färg, men köket i N (kall). Tänker vi fel som då färgsätter de öppna ytorna i en varm vit? Undrar även över en bra mellangrå färg till trappan. Som hamnar någonstans mellan de två grå färgerna i köket? Men som kanske måste vara varm pga resten av husets färgsättning? Mkt ljus kommer även flöda på trappan både framifrån och uppifrån från ett takfönster!

21/05/2019 12:20:26

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen

Om man har snickerier i  LADY 1453 Bomull (S0502-Y) så blir det finast om man väljer samma vita eller den något mindre gulaktiga,  LADY 1001 Eggvitom man vill ha vita väggar. Tyvärr så kan ljusa neutrala grå som S1500-N se blåaktiga ut om man har en varm vit på väggen. Det behöver inte vara fel men det är bra att tänka på om man har möjlighet att väljaDen mörkare S7500-N är så mörk så den känns inte lika lätt blåaktig. Fundera på om ni kan ha hela köket i S7500-N och/eller i  LADY 1001 Eggvit eller i  LADY 1453 Bomull. Mörka kök är fint mot vita väggar eftersom det skapar en härlig kontrast. Viktigt också att kika så att kakelplattorna fungerar mot väggen.

Sovrum kan vara i  LADY 10679 Washed Linen,  LADY 8281 Pale Linden,  LADY 7628 Treasure,  LADY 4618 Kvällshimmel eller  LADY 4638 Dunkelgrå. Provmåla alltid på en vit skiva, kartong eller liknande så att du kan flytta runt färgprovet och se hur det ter sig i olika delar av rummet.

De vackra, matta väggarna som ger ett mjukare och varmare intryck, får du genom att välja  LADY Pure Color supermatt eller  LADY Balance matt. Trädetaljer som panel, lister, fönster, dörrar, karmar, köksskåp och möbler målas med  LADY Supreme Finish. Den finns i glansgraderna matt, silkematt, halvblank och superblank.

Lycka till :))

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Hej igen! Bara så jag förstår rätt: Då våra snickerier kommer vara i BOMULL S0502-Y och vårt kök delvis Pärlgrått 1500-N så tycker du att vi bör köra på BOMULL genomgående på väggarna då den är mindre gul än Eggvit? Detta för att minimera risk att den Pärlgrå ser blå ut jämte en varmare vit (Eggvit) vägg? Kaklet är även standardkakel i strl 15x15, vilket är i en kall ton. Även här blir då BOMULL finast till kaklet? Johanna

22/05/2019 21:49:45

Svar från kulörrådgivaren:

Hej

Bomull är gulare än Eggvit men ert kök i S1500-N kan se blåaktigt ut mot båda dessa. Det beror på att gult och blått framhäver varandra. Ett kallt vitt kakel kan också framhäva det gula i väggfärgerna.  Det bästa är att hålla sig till samma vit om man vill tona ner det gula i de vita färgerna. Dock kan skåpen som sagt dra åt blått. Provmåla Eggvit och skåpfärg på stora vita papper och håll upp mot varandra så ser ni hur de uppför sig i ert ljus.

Mvh

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top