Johanna Andersson

Kategorier:

Lister/dörrar/fönster : S0502-y

Hej Ska bygga hus och alla val är gjorda och klubbade förutom färger. Kök ska vara Pärlgrå S1500-N och snickerier och fönster S0502-Y. Vårt huvudbry är nu genomgående väggfärg för kök, hall, trapphus och övervåningens allrum. Vi är medvetna om att vi har en kall färg i köket som kommer bli svårare att få ihop med snickerierna och den varma färg vi eftersöker till väggarna. Alla val är som sagt låsta så frågan blir nu: HUR löser vi detta bäst? För att så smidigt som möjligt försöka att mildra risken att köket går åt blått jämte snickerierna med gult i sig? Vi önskar en vit varm färg på väggarna, alternativ en väldigt ljus varm grå. Varit inställd på Bomull (s0502-y) länge och sneglade även åt Tidlös. Men vilken av dessa, eller någon annan färg, kommer att på bästa sätt göra en bra helhet för oss under förutsättningarna som råder med varma och kalla toner i en mix!

07/06/2019 22:00:42

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen Johanna

Om ni vill ha en vit färg på väggarna mot ert kök i S1500-N så blir det bättre med en kritvit färg än en varmare eftersom det gula i de varmare vita kan få ert kök att se blåaktigt ut. Det har vi pratat om tidigare och ni är medvetna om detta som du säger. Jag skulle välja  LADY 1001 Eggvit  framför  LADY 1453 Bomull eftersom Eggvit är mindre gul än Bomull.

Lycka till :)

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Tack! Har precis som du skrivit frågat kring detta tidigare :) Så i första hand en kritvit? Annars Eggvit i andra hand? Tyvärr finns ingen naturlig skiljelinje att måla kritvitt i köket och att det sedan blir Eggvit eller Bomull på resterande väggar i närheten. Hade det funnits det hade det blivit bäst.

10/06/2019 09:35:27

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen

Jag skulle inte välja kritvitt till väggarna även om det är snyggare till era köksluckor, eftersom ni har snickerier i Bomull. Välj  LADY 1001 Eggvit om ni vill ha vita väggar. Den är mindre gul än Bomull men inte kritvit. Det blir inte bra med en skiljevägg där man målar Kritvitt på ena sidan och varmare vit på andra sidan. Då kommer den varmare vita färgen se gul ut. Välj Eggvit till alla väggar där ni vill ha vitt.

MVH

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Tack då kör vi Eggvit :) Och eftersom det i princip är ”samma” färg så bör inte lister etc uppfattas gula jämte 0502-y?

10/06/2019 09:51:25

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen

Man kan, om man tittar noga, se en liten skillnad. Eggvit är ju som sagt något vitare än Bomull. Provmåla så ser ni vad ni tycker.

Lycka till

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top