Maarika

Kategorier:

Hej jag har ett gammalt hus från slutet av 1800 talet .Renoveringen av köket är på gång, där väggar , tak är täckta med nya paneler samt ett nytt trägolv. En vägg har lämnats öppet med timmer . Vid spisen så sattes det in ett fint Marokanskt kakel . Jag ber er om ett färgråd i helhet för väggar, tak, golvet , för ett harmoniskt och lugnt intryck. Färgkoden för köksluckorna är ännu inte beställda även där behöver jag råd för att få mer helhet. Köket har inte så mycket ljus , med ett litet fönster mot norra sidan samt en balkongdörr söder sida med vita karmar. Tacksamt för ert svar Maarika Tyvärr är inte allting klart ännu men hoppas att ni förstår helheten .

09/06/2019 09:53:45

Svar från kulörrådgivaren:

Hej Maarika

Så fint! Superfint med timmerväggen också. Man skulle kunna tänka sig köksskåp i  LADY 9938 Naturligt Svart eller  LADY 1434 Elegant och tak och ny väggpanel i  LADY 9918 Klassisk Vit. Timmerväggen skulle jag nog lasera i  LADY Pure Nature 9049 Valnöt. Golvet behandlas så att det liknar den laserade timmerväggen eller målas ljust i en grå som matchar det grå i kakelplattorna. Lite svårt att säga exakt vilken grå det kan vara. Kika på  LADY 8470 Smooth White . Provmåla på stora vita papper som du kan flytta runt och se hur färgen blir i olika delar av rummet, i dagsljus och lampljus.

Trädetaljer som panel, lister, fönster, dörrar, karmar, köksskåp och möbler målas med LADY Supreme Finish. Den finns i glansgraderna matt, silkematt, halvblank och superblank. Paneltak målas med  LADY Interior Finish och släta tak med  LADY Perfection. Den timrade väggen laseras med  LADY Pure Nature och om golven ska målas använd http://trestjerner.se/produkter .

Lycka till :)

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Hej Jotun Jag är tacksam för Ert tidigare svar . Jag skulle behöva färgråd kring fönster och dörrar i köket baserat på ert tidigare kulörråd . Golvet är laserat med valnöt, väggarna och taket är målade vitt med tunnt lager så att träpanelen syns . Köksluckor har fått ett grått lasyr .Vita lister kring dörrar och fönster är fabriksmålade och innerpaneler kring dessa prov målades med Jotun matt Supreme Finish men jag tycker själv att färgen är för vitt . Vad tycker ni? Finns det ett annat färg som binder ihop helheten . Med vänliga hälsningar Maarika

29/07/2020 08:10:48

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen Maarika

Du skulle kunna måla fodren i en grå färg men här skulle jag behöva veta vilken grå lasyr du har använt till skåpen? Det kommer att påverka vilken färg som blir fin. Alternativt skulle foder och socklar och kunna målas mörkare i en mörkare grå eller blå tex  LADY 10249 Sober,  LADY 4477 Deco Blue,  LADY 4618 Kvällshimmel eller  LADY 5249 Linblå. Provmåla och se hur dessa blir mot golv, väggar, kakel och köksskåp. Återkom gärna med lasyren på skåpen så hjälper jag dig vidare.

Med vänliga hälsningar:)

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Hej och tack för ert svar. Köksskåpen blev snickeribyggda och det fanns att välja Tikkurila Hemp 3433 Bästa hälsningar Maarika

04/08/2020 09:01:43

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen Maarika

Ok, tack. Hur upplevde du om mina tidigare föreslagna färger?

MVH 

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Hej igen linblå känns bra men skulle det passa mot det gråa som köksskåpen har Hemp 3433 Tikkurila Tack Jotun ni är helt fantastiska !

04/08/2020 15:23:29

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen

Tusen tack för glada tillrop:)) Eftersom luckorna inte är laserade i Jotuns lasyr så är det lite knepigt att veta exakt vilken färg dina luckor har, utifrån en bild men jag tror nog att Linblå passar. Här får du i så fall provmåla och se om den passar mot luckor och kakel. Jag hade nog ändå haft listerna i vitt för att inte "stöka" till det för mycket. välj samma vita kulör som du har i taket. 

MVH

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top