Emelie

Lister/dörrar/fönster: Eggvit

Angränsande rum: Eggvit

Möbler/köksluckor etc.: Ekparkettgolv

Tak: Vitlaserad furu

Hej! Vi har ett sovrum som idag har en röd fondvägg. Jag har tänkt måla tre av väggarna i Washed Linen, men vill fortsatt ha en fondvägg bakom sängen. Jag tänker mig någon mörkt blå eller grå färg. Har ni några tips på vad som kan vara snyggt? Det är ett rum med mycket ljusinsläpp från väster, rakt mot fondväggen. Vi har en svart järnsäng med mässingsknoppar. Tack på förhand!

26/01/2018 12:53:14

Jotun svarar:

Hej Emelie!

Det låter som en jättebra idé med mörkt blått eller mörkt grått till Washed Linen. Det blir elegant och ombonat. Till fondväggen kan du prova 4143 Anemon som är en varmblå färg och snygg till 10679 Washed Linen. 4744 Sophisticated Blue eller 9913 Lamull är också fina till.

Provmåla alltid på en vit skiva, kartong eller liknande så att du kan flytta runt färgprovet och se hur det ter sig i olika delar av rummet. Se också hur färgen blir i olika ljusförhållanden.

De vackra, matta väggarna som ger ett mjukare och varmare intryck, får du genom att välja LADY Pure Color supermatt eller LADY Balance. Här skulle jag välja LADY Pure Color supermatt då mörka färger verkligen kommer till sin rätt med så matt produkt som möjligt. Matta väggar ger dig ett exklusivt uttryck och en diskret bakgrund till annan inredning.

Det kommer bli superfint!

Lycka till:)08/02/2018 09:22:52
Go to top