Anja

Lister/dörrar/fönster: 0502-y alternativt halv 0502-y

Möbler/köksluckor etc.: I kök: veddinge vit ikea köksluckor, milano city silver klinkel

Tak: vit

Hej! Vi skulle vilja ha en varm ljusgrå färg som basfärg på alla väggarna hemma. Vi har provmålat med färgen "Tidlös" och tycker att den är fin men vill skulle vilja ha den ännu lite ljusare. Kan man använda "Tidlös" som grund och sen bryta den med tex 0502-y för att få den något ljusare? Eller har ni någon annan färg som ni kan rekommendera? Med vänlig hälsning, Anja

14/02/2018 12:18:49

Jotun svarar:

Hej Anja

Vi rekommenderar inte att man laborerar själv med färgerna.

1024 Tidlös är fin och är ganska ljus i sig. Vill man ha snäppet ljusare så är man nästan inne på vita färger och då blir det finare med 9918 Klassisk vit på snickerierna inklusive köksluckorna. Om ni kan tänka er att även måla snickerierna i 9918 Klassisk Vit så finns det fina, något ljusare, varma grå toner ni kan titta på, t ex 0471 Ljus Antik, 1622 Reflektion, 8395 Vit Komfort eller 0486 Silke. Det blir ett fräscht och prydligt intryck om man passar på och målar snickerierna när man ändå är igång. Fråga i en färghandel om de kan hjälpa er att ta reda på NCS-koden på köksluckorna.

Provmåla alltid på en vit skiva, kartong eller liknande så att ni kan flytta runt färgprovet och se hur det ter sig i olika delar av rummet. Titta också hur färgen blir i olika ljusförhållanden.

De vackra, matta väggarna som ger ett mjukare och varmare intryck, får ni genom att välja  LADY Pure Color supermatt eller  LADY Balance  matt. Matta väggar ger ett exklusivt uttryck och en diskret bakgrund till annan inredning

Trädetaljer som panel, lister, fönster, dörrar, karmar, köksskåp och möbler målas med  LADY Supreme Finish. Den finns i glansgraderna matt, silkematt, halvblank och superblank.

Lycka till:)


15/02/2018 16:44:57
Go to top