Josefine

Se blogginlägget frågan är knuten till.

Lister/dörrar/fönster: Vit

Angränsande rum: Vet ej

Möbler/köksluckor etc.: Vit och ek

Tak: Vit

Hej! Vi ska måla om hela huset, men min fråga gäller främst hall och vardagsrum som hänger nästan ihop. Min man gillar ljus grå medan jag är sugen på ljus beige. Vilken skulle vara det bästa och snyggaste blandningen av de två? Vi ör ute efter nåt ljust, snyggt och tidlöst. Lister och fönsterkarmar är vita (vet ej vilken vit, men de kan målas om). Till detta i vardagsrummet vill vi ha följande fondvägg. Se länk nedan. Vad tror du skulle var snyggt till detta? Det är kul men så svårt med färgsättningen! Vi funderar på mörkblå soffa (om det skulle passa in) Annars puderrosa, beige eller grå. Tapet: https://www.golvshop.se/interior/inredning-och-belysning/malarfarg-och-tapet/tapeter/tapet-duro-natur-blad-380-03/p-813502?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=pla&gclid=EAIaIQobChMIxbXf2fup2QIVyp3tCh0pPw3qEAQYAiABEgIswvD_BwE Jag skulle vara så tacksam om ni ville hjälpa mig! Ha en fin dag! Mvh Josefine

16/02/2018 09:02:58

Jotun svarar:

Hej Josefine

Det låter som ett fantastiskt roligt färgsättnings-projekt att måla om hela huset:). Nu frågar ni ju om hall och vardagsrum men jag tycker att det är viktigt att tänka helhet (även om ni inte gör allt nu) så att det i slutändan blir harmoniskt.

Jag kikade på tapeten och den är verkligen jättefin. Det är dock svårt att ge förslag på greige-färger då vi inte vet exakt vilken färg tapeten har. Har ni möjlighet att ta reda på NCS-koden på den så blir det genast lättare. De kan säkert hjälpa er där de säljer tapeten. Om ni kan tänka er vitt till så tror jag det skulle vara fint med 9918 Klassisk Vit på väggar och snickerier om vi utgår från hur tapeten ser ut på bilden men om vi ska blanda in färg som man gör i de gråbeiga färgerna så behöver vi veta mer.

De vackra, matta väggarna som ger ett mjukare och varmare intryck, får du genom att välja  LADY Pure Color supermatt eller  LADY Balance matt. Matta väggar ger dig ett exklusivt uttryck och en diskret bakgrund till annan inredning.Trädetaljer som panel, lister, fönster, dörrar, karmar, och möbler målas med  LADY Supreme Finish. Den finns i glansgraderna matt, silkematt, halvblank och superblank.

Återkom gärna.

lycka till:)


16/02/2018 14:52:46

Josefine :

Hej! Tack för ditt svar. Ja det är kul att få fixa och göra fint! Koden som jag fått för tapeten Blad är detta: närmaste färgkoden för 380-03 är: NCS 1 bottenfärg= S 1502-G50Y (grågrön) NCS 2 accent= S 0500-N (vit) Vi är som sagt ute efter en ljus beige, grå eller greige färg till detta. Toppen om du ville tipsa! Gärna också en billigare variant till Lady. 'Mvh Josefine

19/02/2018 10:34:35

Jotun svarar:

Hej igen Josefine

Så bra att ni fick tag i färgkoden. Tapeten är alltså grågrön. Fint! Titta på 8394 Vit Poesi, 8282 Vitpeppar, 1622 Reflektion eller 8395 Vit komfort och se hur de blir ihop med tapeten i era ljusförhållanden. Snickerierna bör då målas i 9918 Klassisk Vit. 

Kom ihåg att provmåla på en skiva eller liknande så ni kan flytta runt färgprovet i rummet. Titta också i olika ljus, t ex dagsljus och lampljus. Läs gärna om Jotun kulörtrygghet här.

https://www.jotun.com/se/se/b2c/dealers/jotun-colour-promise/ 

Lycka till!


19/02/2018 20:48:19

Josefine :

Hej! Tusen tack för dina råd. Jag ska bestämma mig för två, tre av dessa och köpa prover. Jag har en sista fråga som jag hoppas du kan hjälpa mig med: Vi ska sätta upp fusktegel på en vägg, det kommer bli någon varm färg i beige eller typisk tegel-orange. Vilken färgkulör blir bäst till på väggarna i rummet? Tänker någon vit eller ljus beige variant? Tack! Mvh Josefine

21/02/2018 13:08:52

Jotun svarar:

Hej

Det bästa är så klart att ta reda på färgen på det tegel ni väljer men kika på 10341 Kalk och 10342 Kalkgrå. De borde passa till varma tegelfärger. 

Måla snickerier i 9918 Klassisk vit även här. Tänk helhet.

Glöm inte den viktiga provmålningen men det vet du ju;)

Lycka till!

22/02/2018 12:58:45
Go to top