Träd

Se blogginlägget frågan är knuten till.

Ett rum på en ovanvåning som används som yogarum. Fönstret på ena sidan är ut mot vardagsrummet som ligger nedanför och andra fönstret ut mot trädgård. Det är ett ganska mörkt rum. Panel i vitt/gräddvitt? På kortsidorna och taket. Gammalt furugolv som går mot gula toner. Provmålat rutor på väggarna som inte känns bra. Väggarna är tapetserade med väv som har struktur. Angränsande rum är vitt.

18/02/2018 11:46:40

Jotun svarar:

Hej

Vad jag förstår är du är inne på grönt och det är väggarna som ska målas. Fint med grön färg till ett yogarum:) Jag tycker du ska titta på dämpade gröna toner som tex 8302 Lagerträd, 8252 Green Harmony eller 8469 Green Leaf. Dessa färger är gulaktigt gröna vilket gör att de harmonierar fint med det gula trägolvet och de bör också fungera med panelen. Om du även tänkt måla panelen så kan du använda vita toner som 9918 Klassisk Vit, 1453 Bomull eller 1001 Eggvit till dessa varmare gröna toner.

Provmåla gärna på en vit skiva, kartong eller liknande så att du kan flytta runt färgprovet och se hur det ter sig i olika delar av rummet. Titta också hur färgen blir i olika ljusförhållanden.

De vackra, matta väggarna som ger ett mjukare och varmare intryck, får du genom att välja  LADY Pure Color supermatt eller  LADY Balance matt. Matta väggar ger dig ett exklusivt uttryck och en diskret bakgrund till annan inredning

Trädetaljer som panel, lister, fönster, dörrar, karmar och möbler målas med  LADY Supreme Finish. Den finns i glansgraderna matt, silkematt, halvblank och superblank.

Lycka till!
18/02/2018 16:33:38
Go to top