Christian

Se blogginlägget frågan är knuten till.

Lister/dörrar/fönster: Vita lister standardutförande

Angränsande rum: Sovrum med ljusgrå väggfärg

Tak: Vitt

Jag skulle vilja välja en passande väggfärg till mitt öppna vardagsrum/kök. Jag skulle vilja ha någonting som passar till rummet och de olika möblemangen. Jag har stort ljusinsläpp med fönster åt SV, S och SV. Rummet är ljusare på dagen och mörkare på kvällen. Jag har använt ljust grå ladyfärg i sovrummet. Jag skulle gärna vilja ha samma färgserie, dvs lady, gärna i kalkserien om det finns något passande.

25/02/2018 15:29:09

Jotun svarar:

Hej Christian

Gult och grått är ju bara så snyggt ihop. För att få rätt grå ton till väggarna är det bästa om du har möjlighet att ta reda på färgkoden på soffan och tv-bänken. I annat fall får man prova sig fram och provmåla de gråfärger man tror funkar. Titta på t ex 0553 Ascott, 8470 Smooth White,  eller 10342 Kalkgrå. Om du vill ha en mörkare grå ton så kan du kika på 1352 Form eller om du kan tänka dig något annat än grått, 10961 Raw Canvas som är en härlig gul ton men som sagt, alltid bra att kolla av färgen på soffan och bänken.

Provmåla på en vit skiva, kartong eller liknande så att du kan flytta runt färgprovet och se hur det ter sig i olika delar av rummet. Titta också hur färgen blir i olika ljusförhållanden. Har du släta väggar/tapeter så välj gärna vår vackraste väggfärg någonsin  LADY Pure Color. Den ger väggarna ett mjukt och exklusivt utseende med en unik färgåtergivning.

Lycka till:)

25/02/2018 16:10:41

Christian:

Hej igen! Jag har kontaktat alla möbelleverantörer för aktuella färgprover men ingen hade några sådana uppgifter. Det närmaste jag kommer är att jag har currygula gardiner (beroende på ljus på dagen), grå tv-bänk och ljusblå melerad soffa i lite grovare tyg. Som du säger är det nog bäst att beställa några färgprover för att testa hemma. Jag kan tänka mig vilken färg som helst bara det passar till rummet och helheten. Hälsningar. Christian

28/02/2018 07:49:00

Jotun svarar:

Hej Christian

Provmåla är alltid bra. Du skulle även kunna ta av tyget från en utav soffplymåerna och ta med till en färghandel och kolla upp färgen.

Annars tycker jag du kan provmåla 1024 Tidlös som är en fin ljus färg, 1032 Grå harmoni som är en varm mörkare grå eller 9913 Lamull som är en neutralgrå ännu mörkare färg. Alternativt en mörk grön färg 6325 Balans.

De vackra, matta väggarna som ger ett mjukare och varmare intryck, får du genom att välja  LADY Pure Color supermatt eller  LADY Balance matt. Matta väggar ger dig ett exklusivt uttryck och en diskret bakgrund till annan inredning.

Lycka till nu:)


28/02/2018 22:17:43
Go to top