Pernille Frotzler

Kategorier:

Vi har en vitkalkad gård i Skåne som ska få nya fönster och vi undrar vilken kulör vi skall välja. Många hus i området har olika kulörer men ett hus har vi fastnat för med kulör NSC 5010 G30Y som ser lite olivgrön ut. När vi såg att exempelhuset inte var helvitt utan krämvit blev jag lite konfundersam. Vill gärna ha att det ser lite mysigt ut. Vilken grön ger en mysig kombination med kalkvit? VIll gärna ha grå nyans på grunden som idag är svar? VIlken grå kan ni rekomendera? Med vänliga hälsningar, Pernille

28/03/2018 18:00:20

Svar från kulörrådgivaren:

Hej Pernille

Det låter superfint :) Jag hjälper dig gärna. Har du möjlighet att bifoga några bilder? Gärna där man ser en hel fönstervägg och eventuell dörr. När du säger vitkalkad, är det kritvit du menar då? Har du möjligen en NCS-kod på fasaden? 

På återhörande :)

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen Pernille

Lite förtydligande. Ditt hus låter superfint och jag hjälper dig gärna.

Skulle dock behöva några bilder på ditt hus ;) Ber om ursäkt för otydligheten. 

På återhörande :)

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Hej och tack för ditt svar! Jag försökte ladda ner bild men lyckades inte, ska försöka igen. Sista bilden är från exempelhuset. Gården är kritvit och frågan är om den passar i krämvit? Vet dessvärre ej kulör men det ser ut som klassisk kalkvit. Taket är eternit, i mörkgrå färg. Tacksam för svar och era åsikter. Tycker jotuns färger är så fina!

29/03/2018 22:10:04

Svar från kulörrådgivaren:

Hej Pernille

Fina bilder, tack :) Jag tycker att ert hus ska få vara vitt med gröna detaljer. Det gäller bara att hitta rätt ton. Ni skulle kunna kika på en vit färg; JOTUN 1001 Eggvit till fasaden, JOTUN 1973 Antikgrå till grunden och JOTUN 7053 Lärdal eller S4010-G50Y till fönster och dörrar. Färgen på exempelhuset, S5010-G30Y är också ok till men kan kanske upplevs mörkare på era fönster än exempelhusets fönster. Provmåla fasadfärgen på en vit skiva eller liknande och fönsterfärgen på några lister och håll upp dem mot huset så ser ni hur det blir i ert hus läge. Ni kommer känna om det känns rätt när ni provmålar.

En putsad grund och fasad målar du med JOTUN Premium Mur system, en färg som håller vattnet ute men som samtidigt låter grunden andas. Om huset är målat med kalkfärg gäller andra riktlinjer. Om ni är osäkra på vad som gäller går det bra att ringa våra tekniska experter på 031-696300 och fråga efter vårt kundcenter, eller skicka ett mail till info@jotun.se. Fönster målas med DEMIDEKK Ultimate Fönster alternativt Drygolin Fönster & Dörr.

Det kommer bli superfint. Skicka gärna en bild när det är klart :) 

Lycka till!


Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top