Malin P

Garageport: Brun

Grundmur: Grå

Jag skulle vilja få råd på helheten. Bor i en vit mexitegelvilla med grå-brun fog (och det vita teglet är märkt av tiden). Jag är INTE intresserad av att måla själva teglet. Just nu: Grunden är grå och färgen är fräsch. Träpartier, plåt runt taket och stuprännor är brunsvarta och slitet. Trall: nybyggt i tryckimpregnerat virke (ev. Sugen på att behandla den med såpa så den kommer dra åt ljusgrått sen). Stolpar och bjälkar för altantak: trä- och brunmålat. Slitet. Lekstuga: endast grundmålad. Grannens garagevägg som vi får måla: mörkbrunt/trä. Runt fönster: vitt, relativt nymålat(betydligt vitare än väggarna). Dörr: ek, sliten. Hur får jag ihop helheten utan att det blir rörigt? Trall, stolpar och bjälkar för altantak, träpartier på huset, plåt- och stuprännor, dörr, grannens garagevägg och lekstuga?

05/06/2018 21:23:49

Jotun svarar:

Hej Malin

Vilket roligt projekt! Det här kan bli hur fint som helst :) Jag tycker att ni ska måla om grunden i en varmare grå nyans, tex  JOTUN 1973 Antikgrå. Ingen stor grej om den är i gott skick. Det ger mer än man kan tro. Sedan kan man måla trädetaljer på huset plus grannens garagevägg och vattenavrinning i  JOTUN 1434 Labrador eller  JOTUN 9938 Naturligt Svart. Om ni vill ha ett ljusare intryck så kan trädetaljerna målas i  JOTUN 0394 Varmgrå. Lekstugan kan målas antingen lika som huset, vitt tex  JOTUN 1001 Eggvit med knutar som huset. Alternativt hela lekstugan i en varmare röd som matchar tegelväggen, tex  JOTUN 0025 Dalaröd eller JOTUN 248 Bygderöd. Terrassen kan målas i DEMIDEKK 9073 Skimmergrå eller DEMIDEKK 9710 Terrassgrå. 

Provmåla så ni ser hur det blir i era förhållanden.

Trädetaljer på hus och lekstuga målas med  DEMIDEKK Ultimate Täckfärg eller  DEMIDEKK Ultimate Helmatt. Grunden målas med JOTUN Premium mur https://www.jotun.com/se/se/b2c/products/exterior/jotunmur/jotun-premiun-mur-maling.aspx  och terrassen med  DEMIDEKK Terrasslasyr.

Lycka till :)

06/06/2018 15:18:08
Go to top