Lisa

Se blogginlägget frågan är knuten till.

Lister/dörrar/fönster: Dörrar: lutad/vitlaserad furu

Möbler/köksluckor etc.: Trappa: Vitlackerad furu

Vi ska måla om hallen (väggar, tak. lister) på nedervåningen i vårt sutteränghus (byggt på 90-talet). Hallen är stor med sju dörrar men inget fönster. Golvet är terracottaklinker och det är halvpanel på väggarna som vi vill behålla. Vi vill måla både väggar, tak och lister men behålla dörrarna som de är (ser ut som lutad furu?) och trappan. Vilka färger bör vi välja? I de andra rummen i huset (vardagsrum, sovrum mm. har vi målat väggarna i Refleksjon med snickerier i Klassisk vit, furutaket har vi laserat för att behålla träkänslan. Jag vill gärna gå åt det blå-grå hållet hellre än gul-grön/brun-beige, om det hjälper.

03/08/2018 22:07:14

Jotun svarar:

Hej Lisa

Vilket kul projekt! Det här kan bli hur fint som helst. Snickerierna som ska målas målar ni i  LADY 9918 Klassisk Vit som i resten av huset. Det blir enhetligt och fint. Väggarna kan med fördel målas i en mörkare färg vilket gör hallen ombonad och klassisk. Titta på färgerna  LADY 6325 Balans,  LADY 6352 Evening Green och  LADY 5030 St. Pauls Blue. Provmåla alltid på en vit skiva, kartong eller liknande så att du kan flytta runt färgprovet och se hur det ter sig i olika delar av rummet.

De vackra, matta väggarna som ger ett mjukare och varmare intryck, får du genom att välja  LADY Pure Color supermatt eller  LADY Balance matt.

Trädetaljer som panel, lister, fönster, dörrar, karmar, köksskåp och möbler målas med  LADY Supreme Finish. Den finns i glansgraderna matt, silkematt, halvblank och superblank.

Lycka till!

13/08/2018 14:11:09
Go to top