Hoppet

Kategorier:

Hej, Har ett ljust vardagsrum med stora fönster, gulbeige soffor tillika linne gardiner. Jag ska måla om väggarna från vitt till en harmonisk färg som inte krymper rummet för mycket men som sätter en touch på väggarna utan att bli mesig.... Funderar på färgen Macchiato 1359 eller Sand 1140. Fråga: Kommer rummet krympa? Vad är skillnaden i färg? Med vänlig hälsning, Hoppet

08/08/2018 14:55:13

Svar från kulörrådgivaren:

Hej Hoppet

Macchiato 1359 och Sand 1140 har mycket rött i sig vilken kan slå över så att det drar åt blått och lila om du har mycket gula färger i rummet och så klart även beroende på ljus. Välj hellre en gulaktigt grå tex  LADY 1024 Tidlös,  LADY 10679 Washed Linen,  LADY 1032 Grå Harmoni eller  LADY 1877 Vallmofrö. Rummet behöver inte krympa nämnvärt. Men, det är klart att helt vita miljöer känns luftiga och spatiösa. Å andra sidan blir det sällan ombonat och mysigt med mycket vitt. Allt är en smaksak. 

Provmåla alltid på en vit skiva, kartong eller liknande så att du kan flytta runt färgprovet och se hur det ter sig i olika delar av rummet.

De vackra, matta väggarna som ger ett mjukare och varmare intryck, får du genom att välja  LADY Pure Color supermatt eller  LADY Balance matt.

Lycka till :))

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top