Kersti

Se blogginlägget frågan är knuten till.

Lister/dörrar/fönster: en blå ytterdörr, vita lister

Angränsande rum: I nuläget vita

Möbler/köksluckor etc.: ett vitt skoskåp med bruna läderhandtag,

Tak: Vitt

Hej! Vi har rivit ut vår hall och lagt grå klinker på golvet. Det ska byggas en väggfast garderob av plywood alt. mdf längs ena väggen. Garderoben ska målas. Väggarna behöver ny färg, vi är sugna på någon av era kalkfärger, ej för ljus (då det blir skitigt med små barn), ej för mörk då det är en liten hall med bara ett litet fönster. Vi behöver även måla fönsterkarmen och är sugna på en svart (men ej helsvart) i den inre delen av karmen mot fönstret. Fönsterkarmen har en vit marmorskiva i botten. Vi är sugna på grå toner, vita (snickerier och skoskåp, tak) och svart (till fönster) med utan att det blir för enhetligt och mörkt. Det är ett 90-tals hus som inte har så gedigen känsla i material. Vi vill gärna skapa mer "äkta" känsla. Om det behövs för helheten kan vi även måla om den blå dörren, men vi gillar att den har en lite annan färg - kanske annan kulör av blå? Garderoben är tänkt med skjutdörrar antingen som målad mdf, vilket då behöver en färg som håller alt. plywood som vi tänker kanske skulle vara fin mörkbetsad. Vi har en bild men känner att det är svårt att välja kulörer som matchar utan att bli platt eller helt galet. Tacksam för tips och råd.

10/08/2018 20:42:12

Jotun svarar:

Hej Kersti

Lite osäker på färgen på ert golv men här kommer några förslag på färger. Väggar i LADY Minerals kalkfärg i  LADY 1032 Grå Harmoni,  LADY 1877 Vallmofrö,  LADY 10342 Kalkgrå eller  LADY 8470 Smooth White. Fönsterkarm och ytterdörr i  LADY 9938 Naturligt Svart blir fint till. Lister i  LADY 9918 Klassisk Vit. Provmåla alltid på en vit skiva, kartong eller liknande så att du kan flytta runt färgprovet och se hur det ter sig i olika delar av rummet.

För de som gillar rustika kalkade väggar (betong-aktigt utseende), finns LADY Minerals kalkfärg i utvalda kulörer LADY Minerals. Trädetaljer som panel, lister, fönster, dörrar, karmar, köksskåp och möbler målas med  LADY Supreme Finish. Den finns i glansgraderna matt, silkematt, halvblank och superblank. Utsidan av dörren målas med  DEMIDEKK Ultimate Fönster.

Lycka till nu :)

13/08/2018 15:36:54
Go to top