Caroline

Kategorier:

Lister/dörrar/fönster : Vita

Angränsande rum : Se lång text

Hej Vi ska flytta in i ett nybyggt hus. Golven är vitlacerad enstavig ekparkett. Klinker i badrum, hall mm är ljusgrå. Vi har valt 1024 tidlös i hela huset med undantag för tre sovrum på ovanvåningen: Master badrum: 6351 tender green Barnrum 1: 6350 soft teal Barnrum 2: 1873 antikgrå Vi har valt gröna lyckor från Marbordal i köket (lingrön) med svarta handtag och bänkskydd/stänkskydd i kvartskomposit veneto Bianco (lite beige/grå/vit). Köket är stort med luckor på en hel vägg samt köksö, sedan är matbordet i andra ändan av köket i ett hörn. Vi funderar på om vi borde ha kvar färgen tidlös i köket eller om vi ska måla en eller två väggar som omringar köksbordet i ngn färg. Frågan är vilken? Ett annat alternativ vi leker med att måla i en starkare kulör är entrén (två väggar) som ligger i direkt nslutning till köket. Kommer in direkt där köksluckorna är. Vilken färg? Mörk typ evening gren eller passar den inte med lingrön? Ska vi måla både kök och entré eller blir det för mkt? Om vi målar båda, ska vi ha samma färg? Tacksam för vägledning! Mvh Caroline

28/09/2018 11:53:45

Svar från kulörrådgivaren:

Hej Caroline

Jag hjälper dig gärna. Har du möjlighet att ta reda på NCS-koden på dina köksluckor så blir det lättare att komma fram till ett bra förslag.

På återhörande :)

Med vänlig hälsning

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Närmaste NCS kod på köksluckorna är S2005-G10Y glans 25+-5

01/10/2018 19:41:36

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen Carolin

Det låter som en bra ide, att föra in lite kontrast i köket. Kika på  LADY 1877 Vallmofrö eller  LADY 1032 Grå Harmoni till "mathörnan" eller alternativt alla väggar i köket. Hallen blir ursnygg i en färg, tex  LADY 6352 Evening Green eller   LADY 5030 St. Pauls Blue. Måla alla väggar även här. Det skapar ett lugn och blir elegant. Provmåla så ser ni hur det blir hos er i ert ljus.

De vackra, matta väggarna som ger ett mjukare och varmare intryck, får du genom att välja  LADY Pure Color eller  LADY Balance matt. 

Lycka till!

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top