Elin Johansson

Kategorier:

Lister/dörrar/fönster : S0502y

Hej. Vi bygger hus och har s0502y på lister och innerdörrar. Våra köksluckor är gråa S1500N. Vi vill måla väggarna vita. Vilken vitfärg bör vi välja som inte skär sig mot listerna och ändå går ihop med köksluckorna? Vi är även öppen för grå väggfärg, men vi vill att köket ska framhävas och inte "försvinna" mot väggen. Hoppas ni kan hjälpa mig!!! /Elin

30/09/2018 20:06:25

Svar från kulörrådgivaren:

Hej Elin

Det här är ett vanligt dilemma. Om ni vill ha vita väggar och inte vill måla lister och innerdörrar i  LADY 9918 Klassisk Vit så kan det vara bra att måla väggarna i en varmare ton,  LADY 1001 Eggvit eller  JOTUN 1453 Bomull för att inte snickerierna ska verka gulaktiga. Å andra sidan kommer era köksluckor dra lite åt det blåa hållet om ni målar väggarna i dessa varma vita toner. Det gula förstärker det blåa. Om ni kan tänka er att måla väggarna i köket i en mörkare ton så brukar man inte tänka så mycket på det gula i de vita färgerna Eggvit och Bomull. Titta på  LADY 5030 St. Pauls Blue,  LADY 6325 Balans och  LADY 5455 Industrial Blue. Det skapar en fin kontrast mot ert kök och köksskåpen kommer kännas mer grå. Provmåla så ser ni. 

De vackra, matta väggarna som ger ett mjukare och varmare intryck, får du genom att välja  LADY Pure Color supermatt eller  LADY Balance matt. 

Lycka till!

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Går det inte att måla i jotun lätthet? Tänker att den har gult i sig men går ändå mer åt det vita hållet?

02/10/2018 18:17:52

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen Elin

Ni kan prova med  LADY 1624 Lätthet. Det blir bättre mot snickerier i  LADY 1453 Bomull men snickerierna kommer ändå verka aningens gulare. Provmåla så ser ni hur det blir hos er och i ert ljus.

lycka till :)

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Tack tack ska provmåla. Dock måste vi måla innan köket är monterat. Tror du köket går mot blåa hållet även av jotun lätthet? /Elin

03/10/2018 21:39:53

Svar från kulörrådgivaren:

Hej

Svårt att säga. Det beror på ljus mm. De kommer se mer blå ut mot Lätthet än med Klassisk Vit, men mer blå mot Bomull eller Eggvit. Se om du kan låna hem en lucka av köket och jämför med era provmålningar. 

Lycka till!

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top