ES

Lister/dörrar/fönster: Eggvit

Möbler/köksluckor etc.: Ncs S 3502-Y eller NCS S 4500-N

Tak: 0502-Y

Hej! Vi ska bygga en stuga i fjällen. Det kommer att bli ett sånt hus som på bilderna, fast det står i motsatt riktning. Vårt hus har mycket fönster mot sydväst, alltså inte så mycket sol på vintern, men ändå ljust av snön som lyser upp. Mycket sol på sommaren däremot. Det är öppen planlösning med full takhöjd och loft. I hallen finns en trapp till övervåningen som kommer upp vid loftets kant mot storstugan. Inte så mycket ljus i hallen eftersom vi tänker bygga in trappen. I hallen finns fem dörrar till toaletter och sovrum. Sovrummen ska också färgsättas. Vi tittar på ett kök från Ballingslöv, varmgrå, som har färgkod Ncs S 3502-Y (grå harmoni). Jag tänker mig antingen en bänkskiva i trä eller något vitt, grått eller svart stenliknande laminat. Bänkskivan skulle kunna följa med upp en bit på väggen. Eller passar det bättre med kall grå färg NCS S 4500-N på köket pga stort ljusinsläpp. Vi funderar på att använda en färdigmålad vit takpanel, typ Moelven fasad med färgen Eggvit. Jag skulle kunna tänka mig att ha en rough brädvägg vid loftet. Skulle patinagrå passa eller någon annan lady pure naturebets? Den ska passa till köket förstås. Vilken färg skulle passa till övriga väggar i storstuga och hall, en ljus färg? Hall och kök går ihop vid en vägg och har en större öppning. Vilket slags golv (träslag) och trappa skulle passa till? Vi vill att det ska kännas att det är en fjällstuga. Vi vill ha varmt och mysigt, men inte för mörkt. Jag tänker mig naturmaterial, fårskinn, läder i inredningen i storstugan. Lämpliga färger i sovrummen? Jag funderar på Saint Paulsblue i ett rum som fond bakom säng? Vilken färg skulle man kunna använda på övriga väggar?

11/11/2018 19:58:39

Jotun svarar:

Hej Es

Jag hjälper er gärna med färgråd. Kök i  LADY 1032 Grå Harmoni blir fint. Det blir bra till det tak som ni fundera på i  LADY 1001 Eggvit. Om ni har träpanel i kök/storstuga skulle de kunna vara laserade i  LADY Pure Nature 9043 Sjösand eller  LADY Pure Nature 9041 Drivved, en eller två stryckningar. Snickerier i  LADY 1001 EggvitAlternativt målar man vägarna i  LADY 10679 Washed Linen. Sovrum i  LADY 10290 Soft Touch och  LADY 12083 Devine. Eventuellt någon detalj tex garderober i  LADY 1434 ElegantAlternativt,  LADY 8470 Smooth White i kök/storstuga, sovrum i   LADY 7163 Minty Breeze och  LADY 5030 St. Pauls Blue, någon detalj i  LADY 1462 Grå SkifferProvmåla så ser ni vad som fungerar i ert ljus. Här kommer lite inspiration.

https://www.ladyinspirationsblogg.se/patinagra/ 

De vackra, matta väggarna som ger ett mjukare och varmare intryck, får du genom att välja  LADY Pure Color supermatt eller  LADY Balance matt. Matta väggar ger dig ett exklusivt uttryck och en diskret bakgrund till annan inredning.Trädetaljer som panel, lister, fönster, dörrar, karmar, köksskåp och möbler målas med  LADY Supreme Finish. Den finns i glansgraderna matt, silkematt, halvblank och superblank. Väggarna laserar du med  LADY Pure Nature.

Lycka till :)

12/11/2018 12:26:24
Go to top