Ia

Kategorier:

Hej Jotun! Jag ska precis måla om en hel lägenhet. Lägenheten har ett vackert gammalt ekparkett golv lagt i Stort Holländskt mönster som är lackat. Jag tänker måla mina väggar med Lady Pure color i färgen Tidlös och ha Eggvita dörrar, foder och lister. Nu till min fråga: Vilken takfärg ska jag välja för att passa både väggar och golv (både nyans och sort). Vänliga hälsningar Ia

11/12/2018 13:59:34

Svar från kulörrådgivaren:

Hej Ia

Det snyggaste blir att använda samma vita kulör till taket som snickerierna om de är målade vita, som i ditt fall. I annat fall kan dina snickerier se aningens gulaktiga ut. Om man har en avvikande kulör, tex grå snickerier, kan man använda en annan kulör, tex vitt, i taket för då blir det så tydlig skillnad. Eggvit är en fin vit färg som funkar mot  LADY 1024 Tidlös men den också är superfin mot  LADY 9918 Klassisk Vit.

De vackra, matta väggarna som ger ett mjukare och varmare intryck, får du genom att välja  LADY Pure Color supermatt. Trädetaljer som panel, lister, fönster, dörrar, karmar, köksskåp och möbler målas med  LADY Supreme Finish. Den finns i glansgraderna matt, silkematt, halvblank och superblank. För taket använder du  LADY Perfection.

Lycka till :))


Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top