KarinB

Kategorier:

Lister/dörrar/fönster : S0502-Y

Angränsande rum : Tidlös & Washed Linnen

Hej! Vi ska måla om större delen av väggarna nu i dagarna och skulle därför uppskatta snabb återkoppling på ett nytt uppenbarat problem. Vi har öppen planlösning hall, kök, vardagsrum och jag letar efter en vit kulör. Detta med vitt verkar inte helt enkelt. Snickerierna är i S0502-Y. Vill inte gå mot det riktigt så gula hållet på väggar (ex Bomull, Eggvit) då vi kommer att ha köket i 0500-N. Jag var därför inne på Tidlös inledningsvis men får inte riktigt med min sambo på det lite gråare stråket på dessa större ytor. Behöver därför hitta en vit-färg som matchar både kök och inte får snickerierna/väggarna att se nikotingula ut. Jag lutar mig därför mer åt Lätthet. Tror ni att detta är en vit kulör som både kommer att matcha snickerier samt kök, eller kan det finnas ett annat bättre alternativ? Kan vi behålla takfärgen runt 0300-N såsom det är? Hälsningar, Karin

13/12/2018 09:51:24

Svar från kulörrådgivaren:

Hej Karin

 LADY 1624 Lätthet är ett mellanting mellan de båda andra vita färgerna så det kan fungera men det kommer synas lite i alla fall, en kompromiss. Ett alternativ är ju att som du nämnde, välja  LADY 1024 Tidlös i vardagsrummet men en annan kulör i köksdelen, tex  LADY 0394 Varmgrå. Då får man också lite kontrast som brukar vara fint. Provmåla på en vit skiva eller liknande som ni kan flytta runt och se hur ni upplever färgen i olika delar av rummen. Titta också hur färgen ter sig i både dagsljus och lampljus.

Taket blir finast om man använder samma kulör som på snickerierna men har man en öppen planlösning vill man gärna ha samma kulör i hela den delen. Jag skulle välja att måla hela taket i  LADY 9918 Klassisk Vit som funkar mot köksskåpen som kommer ta ganska mycket plats.

De vackra, matta väggarna som ger ett mjukare och varmare intryck, får du genom att välja  LADY Pure Color supermatt. Taket målar ni med  LADY Perfection.

Lycka till nu :)

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top