Tora

Kategorier:

Angränsande rum : Northern Mystic, Treasure

Hej! Vi har köpt ett hus från 70-talet med ekparkett på golvet och många furudetaljer såsom spaljé vid trappa etc. Dörrar i teak. Vi ska måla samtliga rum och funderar nu framförallt på vilken kulör vi ska ha i det jättestora vardagsrummet. Angränsande rum har vi tänkt måla i Northern Mystic och Treasure. Vi vill behålla furun, men gärna dämpa den en aning så att den inte framstår som alltför gul. Vilken kulör ska vi välja? Någon typ av vit färg. Vi har tittat på Vit Poesi och Tidlös. Poesin är ju kallare, är den bättre än Tidlös till furun och ekparketten? Eller har ni andra förslag på vita färger som kan passa? Vi vill inte ha ett kritvitt rum utan det ska vara en vit färg som drar åt något håll. Lister och och fönster har vi ännu inte bestämt vilken kulör de ska målas i så det kan vi bestämma efter att vi har valt färger i rummen.

15/12/2018 10:48:39

Svar från kulörrådgivaren:

Hej Tora

 LADY 7613 Northern Mystic och  LADY 7628 Treasure är superfina :) Till dessa kan ni välja  LADY 8470 Smooth White,   LADY 1024 Tidlös eller  LADY 1016 Blek Sand , som är lite varmare, till vardagsrummet. Snickerier i  LADY 1624 Lätthet. Man kan inte trolla bort det gula i furun. Man kan däremot välja färger som gör att det gula inte framträder extra så som färger som drar åt blått. Om man vill kan man välja gröna färger med ännu mer gult i sig, tex  LADY 8479 Evergreen och  LADY 8252 Green Harmony och  LADY 10678 Space i vardagsrummet. Då använder ni  LADY 1001 Eggvit till snickerierna. Provmåla så ser ni vad som blir bäst.

De vackra, matta väggarna som ger ett mjukare och varmare intryck, får du genom att välja  LADY Pure Color supermatt. Matta väggar ger dig ett exklusivt uttryck och en diskret bakgrund till annan inredning.Trädetaljer som panel, lister, fönster, dörrar, karmar, köksskåp och möbler målas med  LADY Supreme Finish. Den finns i glansgraderna matt, silkematt, halvblank och superblank.

Lycka till :))


Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top