Helena

Kategorier:

Lister/dörrar/fönster : Vitt

Angränsande rum : Vardagsrum minty breeze, soft skin

Hej! Vi ska flytta till en ny lägenhet där vi ska bygga nytt kök, och måla om alla väggar. Jag tycker väldigt mycket om Jotuns kulörter och har redan valt ut några som vi vill ha. Nu har vi fastnat i att hitta den perfekta grå/beiga kulörten till köket och till köksluckorna. Ska luckorna ha samma färg som väggfärgen eller lite mörkare än vägfärgen? Vi har tittat på kalk, washed linen, blek sand, smooth white.... Vi tänker oss en bänkskiva i marmor eller grå kalksten. Köket kommer att gränsa till vardagsrummet med en pardörr emellan, vardagsrummet kommer vi måla i minty breeze Köket gränsar även till hallen som vi funderar på att måla i soft skin, från hallen ligger ett litet rum som vi vill måla i senses. På golvet i hela lägenheten ligger ett furuplankgov som ska slipas lutas och vitoljas. I både blivande kök och vardagsrum finns kakelugnar Vi tänkte måla alla snickerier höga sockalar eller panel i obruten vit. Vi behöver även hjälp med en fin väggfärg till sovrummet som gränsar mot vardagsrummet, där har vi smutsrosa gardiner. i Badrummet som gränsar till sovrummet tämkte vi halvkakla med vitt kakel och måla väggarna med minty breeze. På golvet marmor. I den lilla Wcn som ligger i hallen vill vi också ha halvkaklat med en neutral kulört på väggarna, kankse samma som i köket? Hoppas att ni kan hjälpa mig med tips på färg till kökets väggar och luckor, samt se om övriga färger vi valt hänger ihop :) Stort tack på förhand! (Bilderna visar planlösningen, en bild från det blivande köket (så som det såg ut i prospektet) och en bild på vårat nuvarande sovrum som visar inredningen)

02/01/2019 12:34:14

Svar från kulörrådgivaren:

Hej Helena

Så fin lägenhet! Här kommer ett förslag utifrån era önskemål. Köket målas i  LADY 10678 Space på väggarna och skåpen i  LADY 1352 Form eller  LADY 1877 Vallmofrö eller ännu mörkare  LADY 10249 Sober. V-rum målas i  LADY 7163 Minty Breeze, sovrum med balkong  LADY 10678 Space, litet rum  LADY 2024 Senses , hall  LADY 10580 Soft Skin. Jag skulle hålla båda badrummen i samma färg och i detta fall ganska neutrala för att det ska kännas enhetligt men det är en smaksak :),  LADY 1352 Form eller  LADY 0394 Varmgrå. Provmåla alltid på en vit skiva, kartong eller liknande så att du kan flytta runt färgprovet och se hur det ter sig i olika delar av rummet.

De vackra, matta väggarna som ger ett mjukare och varmare intryck, får du genom att välja  LADY Pure Color supermatt eller  LADY Balance matt.

Trädetaljer som panel, lister, fönster, dörrar, karmar, köksskåp och möbler målas med  LADY Supreme Finish. Den finns i glansgraderna matt, silkematt, halvblank och superblank.

Lycka till :))


Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Tack så mycket för det utförliga svaret! Ang köket; Space låter som ett bra förslag. Form, Vallmofrö och Sober känns lite mörka för köksluckorna. Om vi vill ha en mer ”monokrom” upplevelse, skulle det fungera med Space på väggarna och Soothing beige på köksluckorna alternativt Tidlös på väggarna och Space eller Soothing beige på luckorna? Eller har du något annat förslag? Ang badrummen; För lite fler valmöjligheter, har du fler förslag gärna lite ljusare? Vi har tänkt måla alla snickerier i lägenheten i obruten vit, tycker du vi ska måla taken i även samma kulör? Tack!

05/01/2019 22:42:51

Svar:

Hej igen :) Efter att ha tittat ytterligare på kulörprover till köket, vägg och luckor, så har vi kommit fram till 4 alternativ Vad tycker du passar bäst? 1. Vägg tidlös, luckor Space 2. vägg tidlös, luckor blek sand 3 vägg tidlös, luckor soothing beige 4 vägg Space, luckor soothing beige Gällande lister och tak; borde vi gå på klassisk vit eller chi genom hela lägenheten? Tack på förhand!

06/01/2019 11:50:10

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen Helena

Här kommer ett nytt förslag som passar mot snickerier och tak i  LADY 9918 Klassisk Vit (Det blir finast om man har samma vita kulör i taket som på snickerierna).

Hall  LADY 10580 Soft Skin, litet rum  LADY 2024 Senses, kök  LADY 10341 Kalk på väggar och  LADY 12076 Modern Beige alt  LADY 10342 Kalkgrå på skåp eller samma kulör på väggar som skåp för en ännu mer monokrom stil. V-rum  LADY 7163 Minty Breeze, sovrum  LADY 10341 Kalk. Badrum i  LADY 7626 Airy Green och  LADY 7163 Minty Breeze. Snickerier i  LADY 9918 Klassisk Vit. Provmåla!

Lycka till nu :)

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Hej! Nu är vi snart klara med målningen enligt dina förslag ovan, det blir jättefint! En kompletterande fråga, i badrummet där vi har minty breeze på väggarna, vitt kakel med ljusgrå fog och marmorgolv vill vi ha hjälp med vilken kulört vi ska måla kommod och väggskåp i. Ge gärna förslag på både ljus och mörk färg :) Tack för hjälpen! Med vänlig hälsning, Helena

13/05/2019 21:22:32

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen Helena

Så kul att det blir fint :))

Jag tycker att det skulle vara fint med kommoden i  LADY 9938 Naturligt Svart men om ni vill ha en ljus färg så kika på  LADY 1622 Reflektion. Glöm inte att provmåla. Trädetaljer som panel, lister, fönster, dörrar, karmar, köksskåp och möbler målas med  LADY Supreme Finish. Den finns i glansgraderna matt, silkematt, halvblank och superblank.

Lycka till!

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Hej! Vi har ändrat oss lite kring färgen i hallen efter att ha lagt ett svart/vitt klinkergolv. Soft skin passar inte riktigt. Vi tänkte istället måla den färgen i det angränsande sovrummet vi tidigare ville ha senses i. Har du tips på vilken färg vi ska ha i hallen som passar till färgen vi har i köket, kalk. Gärna en neutral, ljus, färg. Bifogar bild på hallgolvet och köket

15/06/2019 15:04:59

Svar från kulörrådgivaren:

Hej Helena

Så fint det blir! Ni behöver en färg som passar både med litet sovrum i  LADY 10580 Soft Skin och med färgen i köket,  LADY 10341 Kalk och badrum i  LADY 7163 Minty Breeze. Lite osäker på ert färgval på köksluckor och liten wc. Om ni vill ha en ljusare nästan vit färg kan ni kika på  LADY 1622 Reflektion. Kolla bara så den fungerar mot det nya hallgolvet som inte verkar helt kritvitt. Ett annat alternativ kan vara att måla hallen i  LADY 10341 Kalk,  LADY 10342 Kalkgrå eller kanske mörkare grön  LADY 6352 Evening Green eller blågröna  LADY 5030 St. Pauls Blue. Provmåla, provmåla :))

Lycka till!

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Hej! Nu har vi målat Reflektion i hallen och har bara det lilla sovrummet i norrläge kvar. Där vi nu har ändrat oss en tredje gång ang färg (först senses, sen soft skin..:) Vi bygger garderober som ska målas in i samma kulört som väggen och tänkte att det kanske är lite vågat med rosa. Har du tips på någon mer neutral färg som kan passa i detta rum? Dvs något som matchar kalk och reflektion. Vi funderade på om kalkgrå som vi målat köksluckorna i kan vara ett alternativ. Tack för all hjälp

24/10/2019 22:50:56

Svar från kulörrådgivaren:

Hej

Kalkgrå är fin och fint att den kommer igen på ett annat ställe i lägenheten. Provmåla och se hur det blir i detta rum.

Lycka till :))

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Hej igen :) Vi målade rummet och garderberna i det lilla sovrummet i soft skin. Den är fin, men upplevs inte riktigt så som vi hade tänt oss när den kom upp på väggarna. Kankse för att rummet nästan ligger i norrläge. Den blev mer åt det bruna hållet. Nu är vi inne på att måla om, innan alla garderober är målade.. :) i någon mer gångbar/sober färg. Angränsande sovrum är målat i kalk likaså köket (som vi är så nöjda med), hallen som ligger utanför det lilla sovrummet är målat i reflaktion. Jag funderar på någon av följande kulörter om vi ska måla om rummet som nu är målat i soft skin. Vad tycker du? sheer grey kalkgrå (om den inte blir för mörk) washed linen comfort grey ascott tudor Tack på förhand! /Helena

27/11/2019 10:43:14

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen Helena

Om ni vill ha en rosa färg, kika på  LADY 10290 Soft Touch. den är aningens varmare än Soft Skin. Annars är de ju fint med  LADY 10342 Kalkgrå för en ombonad känsla. Ibland är det bättre att göra ett ombonat rum om rummet är mörkt istället för att försöka måla det ljust ;) Kalkgrå passar fint med  LADY 1622 Reflektion och  LADY 10341 Kalk. Som alltid, glöm inte provmålning ;)

Lycka till!

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Hej igen :) Nu har vi tröttnat lite på färgen i hallen (reflektion) och är inne på en gul kulör. Vad har du för förslag? Angränsande rum är målade i kalk (köket, köksluckor kalkgrå), kalkgrå (sovrum) och badrum i mitt breeze och airy green. Öppen för att måla om i badrum ifall matchningen inte fungerar, framförallt wc som är målad i airy green. Jag skulle även villiga ha förslag på färg till ytterdörren -skulle det passa att måla den i tex kalkgrå?

28/11/2020 09:37:04

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen Helena

Med de färger som du har i angränsande rum,  LADY 10341 Kalk och  LADY 10342 Kalkgrå, så hade jag varit försiktig med gula färger. Gult kan förstärka det rosa intrycket av dessa kulörer vilket gör att tex Kalk lätt uppfattas lite lilarosa. Det behöver inte vara fel men är bra att känna till. Om du vill ha en varmare färg så kika i stället på de färger vi diskuterat tidigare,  LADY 10290 Soft Touch eller  LADY 10580 Soft Skin. Dörren blir fin mörkare tex  LADY 10249 Sober alternativt samma vita kulör som ni har på snickerierna. Provmåla igen:)

Med vänlig hälsning

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Hej och tack för svaret! Vi har redan testat att måla med soft skin och den uppfattades nästan brun eftersom hallen ligger med begränsat ljusinsläpp. Så humble Yellow eller ginseng tror du inte passar ihop med kalken? Vi som var sugna på gult :) Har du något helt annat förslag som skulle kunna bli fint och som passar till golvet? Gärna en lite vågad färg.

02/12/2020 20:15:33

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen Helena

Jag hade varit lite försiktig med gult men provmåla en rödare gul tex  1303 Observe eller  LADY 11173 Humble Yellow och se hur det blir mot de övriga färgerna. Om ni gillar rosa men vill lite mer kulört rosa så kan ni även kika på  LADY 2168 Doft eller  LADY 2782 Deco Pink. Provmåla igen;)

Med vänlig hälsning

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top