Linnea

Kategorier:

Lister/dörrar/fönster : Bomull

Hej och stort tack för svar! Jag skickade med planlösningen för båda planen i huset som hjälp. Hallen där nere sitter mycket riktigt ihop med hallen där uppe. Jag tänkte måla väggarna där i Vit ljung och alkoven för kläder i anslutning till toaletten där nere i Lagerträd. I vardagsrummet var planen att måla väggarna i Ljus antikgrå och burspråket och de båda kortväggarna i Vallmofrö. Skulle det funka? Det är inte superviktigt för mig att hallen ska vara grön men i vardagsrummet behöver jag en varm men diskret färg som funkar till det mesta. Hur skulle du göra? Jag är verkligen öppen för andra förslag. Det viktigaste är att det blir snyggt! Jag är sugen på blått till det stora sovrummet med balkong där uppe. Läste att du tycker Deco Blue funkar till Bomull. Gäller det även St Pauls Blue? I butiken sa de att de nyanserna skulle få snickerierna att se "smutsiga ut". Annars kanske Green marble är ett alternativ? Hoppas på fortsatt hjälp! Vänligen Linnea

04/01/2019 13:22:38

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen Linnea

 LADY 8303 Vit Ljung är en superfin färg men den kan vara svår att kombinera med de andra färger som du önskar. Jag skulle välja ett av följande alternativ.

Alt 1, v-rum  LADY 1391 Ljus Antikgrå m fondvägg i  LADY 1877 Vallmofrö, hall uppe och nere  LADY 1032 Grå Harmoni, Sovrum  LADY 5030 St. Pauls Blue,  LADY 6325 Balans och  LADY 7163 Minty Breeze. Dessa sovrumsfärger blir ofta bäst mot kallare vita snickerier men kan fungera med fabriksmålat. Provmåla så ser ni om det funkar hos er. Annars kan man tänka sig en smutsig rosa tex  LADY 10580 Soft Skin och  LADY 1877 Vallmofrö och  LADY 5030 St. Pauls Blue till sovrummen i detta alternativ. 

Alt 2, v-rum  LADY 10679 Washed Linen med fondvägg  LADY 10249 Sober, hall uppe och nere  LADY 0394 Varmgrå, sovrum  LADY 10290 Soft Touch,  LADY 8469 Green Leaf och  LADY 8422 Green Marble

Det första alternativet lite kallare, det andra lite varmare. Båda fina.

Provmåla alltid på en vit skiva, kartong eller liknande så att du kan flytta runt färgprovet och se hur det ter sig i olika delar av rummet.

De vackra, matta väggarna som ger ett mjukare och varmare intryck, får du genom att välja  LADY Pure Color supermatt eller  LADY Balance matt.

Lycka till nu :))

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top