Tove

Kategorier:

Lister/dörrar/fönster : lister S0500-N

Angränsande rum : öppen för förslag

Hej Vi är i full gång med köksrenovering där väggen mellan kök och matsal ska rivas ner och bilda ett rum. Vi funderar på Bodebyn vit med NCS S0502-y05r som tyvärr är lite gulare än jag hade önskat, men den grå varianten blir för mörk. Funderar på Ask som bänkskiva, men det kanske är helt fel tänk - trä blir det i alla fall. Taket bli vitt i S0500-N, liksom lister och fönster, det går inte att komma ifrån. Nu undrar jag vad jag ska satsa på för färger på väggar, golv och kakel för att tona ner, eller åtminstone inte tona upp det gula på luckorna. Vad händer med färger som ljusgrått (varm ton), lingrönt (eller annan grön färg), beige, rött? Jag är öppen för idéer. Det är ett litet kök som inte ska kännas ännu mindre, men mer vitt är inte min grej. Supertacksam för svar. Tove

09/01/2019 20:49:02

Svar från kulörrådgivaren:

Hej Tove

Om du väljer en varmare färg så tänker man inte lika mycket på den gula tonen. Ljusblått eller kall ljusgrön kommer förstärka det gula. Kika på  LADY 10290 Soft Touch,  LADY 12083 Devine,  LADY 12075 Soothing Beige och  LADY 12076 Modern Beige. Provmåla så ser du vad som funkar.

De vackra, matta väggarna som ger ett mjukare och varmare intryck, får du genom att välja  LADY Pure Color supermatt eller  LADY Balance matt. Matta väggar ger dig ett exklusivt uttryck och en diskret bakgrund till annan inredning.Trädetaljer som panel, lister, fönster, dörrar, karmar, köksskåp och möbler målas med  LADY Supreme Finish. Den finns i glansgraderna matt, silkematt, halvblank och superblank.

Lycka till :)

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top