Pierre

Kategorier:

Hej, vi håller på att göra om i vårt sovrum. Rummets tak, dörrar, fönster- och dörrfoder är sedan tidigare målade i olika nyanser av vitt. Förmodligen vitt med någon gul brytning, eller så har färgen bara gulnat med tiden. Det är bröstpanel i rummet som är ljust beigea. Vi har ingen NCS kod för den men den är ganska nära NCS S 1002-Y50R men lite mörkare. Denna kulör är även taklisten målad i. Vi har en nybyggd garderob samt sänggavel/stomme som är vit NCS S 0500-N. Vårt sovrum har fönster som vätter åt öst och norr så vi har nästan inget direkt solljus in i rummet. I rummet har vi en lackad fiskbensparkett i vad vi tror är björk som är ganska gul i tonen. Vi vill nu måla rummet i en mörk duvblå nyans. Frågan är om vi ska behålla rummet med beige panel + taklist samt NCS S 0500-N på övriga snickerier/möbler och försöka anpassa den blå färgen efter detta. (Går det? Vilken blå skulle passa?) Eller tror ni att vi borde vi måla både panel, foder, lister och dörrar i vitt(NCS S 0500-N)? Vilken blå skulle då passa? Tack på förhand!

13/01/2019 22:02:29

Svar från kulörrådgivaren:

Hej

Kika på  LADY 4618 Kvällshimmel,  LADY 5200 Dusky Blue och  LADY 5081 Fabrik till väggarna. Lister, panel, dörrar, tak och taklist målas i  LADY 9918 Klassisk Vit. Provmåla och se vilken blå färg som blir finast hos er i ert ljus.

De vackra, matta väggarna som ger ett mjukare och varmare intryck, får du genom att välja  LADY Pure Color supermatt eller  LADY Balance matt. Matta väggar ger dig ett exklusivt uttryck och en diskret bakgrund till annan inredning.Trädetaljer som panel, lister, fönster, dörrar, karmar, köksskåp och möbler målas med  LADY Supreme Finish. Den finns i glansgraderna matt, silkematt, halvblank och superblank.

Lycka till :)

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top