Karin

Kategorier:

Hej, Står bokstavligen på tröskeln till en bostadsrätt från 1993 med raka linjer, vita väggar och ljust ekgolv. Fint såklart, men opersonligt. Jag när sen länge en dröm om en orange soffa, något som alla försöker prata ur mig. Men jag vill ha en orange soffa som färgklick, för att sen tona ner rummet med ljusa lugna färger. Söker rätt vit nyans till vardagsrummet för att följa med soffan, istället för att bryta av som jag tänker att kritvitt skulle göra. I anslutning ligger sovrummet där jag tänker mörkgrå säng och (väldigt) ljusgrå väggar. Väggfärgen i sovrummet och vardagsrummet måste också funka ihop. Men om jag tänker åt creme hållet i vardagsrummet och grått i sovrummet är jag rädd att det inte passar ihop?

18/01/2019 07:43:30

Svar från kulörrådgivaren:

Hej Karin

Det låter läckert med en orange soffa :)) Jag hjälper dig gärna men det bästa är att ta reda på vilken orange färg och vilken mörkgrå färg det faktiskt är. Har du möjlighet att ta reda på färgkoden så blir det en finare helhet. Man kan ofta hämta färgprover i färgbutiker och sedan jämföra med soffa och säng. Försök komma så nära som möjligt. Återkom gärna 

Med vänlig hälsning, :))

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Hej, Det är lite svårt att hitta rätt nyans bland färgkoderna... Men jag tycker att S1060-Y50R (NCS index) kommer nära. Ganska ljus rostorange / teracotta liksom. Här finns soffan: https://www.jotex.se/antwerpen/antwerpen-soffa-3-sits/1516532-01. Hälsningar Karin

16/02/2019 19:07:51

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen Karin

Om dina snickerier är i  LADY 9918 Klassisk Vit så är  LADY 10341 Kalk och  LADY 1622 Reflektion superfin mot den orange som är på soffan. Du måste så klart kolla att de fungerar mot din sänggavel. Är dina snickerier i en mer gulaktig ton kan  LADY 10678 Space och  LADY 12075 Soothing Beige vara ett fint alternativ. Provmåla och se hur det fungerar.

De vackra, matta väggarna som ger ett mjukare och varmare intryck, får du genom att välja  LADY Pure Color supermatt eller  LADY Balance matt. Matta väggar ger dig ett exklusivt uttryck och en diskret bakgrund till annan inredning.Trädetaljer som panel, lister, fönster, dörrar, karmar, köksskåp och möbler målas med  LADY Supreme Finish. Den finns i glansgraderna matt, silkematt, halvblank och superblank.

Lycka till :)

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

TACK! Ska sätta mig ner och kolla igenom alternativen.

18/02/2019 21:09:14

Svar från kulörrådgivaren:

Bara roligt att hjälpa till :)

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top