Sandra Wallin

Lister/dörrar/fönster: Ska målas

Angränsande rum: Ska bestämmas (men grå-blå-grön) något mörkare för ombonad känsla.

Möbler/köksluckor etc.: Vitlackerat furugolv (se bild)

Tak: Takfärg vit

Kort förklaring av läge: Rum på nedersta våningen, fönster i västerläge (ca 2,5 meter bredd mot 3,26 meter bred vägg). Utanför fönstret finns en grön gräsmatta och Gyllegul fasad. Hej, jag ska måla om alla rum i min lägenhet. Just nu är den vit, samma färg på väggar som i tak så jag gissar på klassisk vit. Fönsterkarmen är nog målat i samma färg. Listerna just nu är nog från början i Bomull då jag märker att väggfärgen förra ägaren målade har "spillt"ut på lister, där det då skiljer sig något. Nu till min fråga. Jag har valt Tidlös som väggfärg, men vill gärna att den ska upplevas som mörkare och brytas i kontrast mot lister och tack. Jag tänkte välja ljus antikgrå men var rädd att den skulle bli för mörk då rummet har ett brett fönster (från väst), men rummet i sig är rätt litet. Hos er har jag läst att man ska matcha med bomull, eggvit eller lätthet, men jag är rädd att det inte blir den stora kontrasten jag vill ha? Fungerar det att ha Klassisk vit? Vad kommer hända med furugolvet (som är vitlackat men skiftar just nu lite i rosa/gult mot det vita som förra ägaren hade). Och vad kommer hända med väggkulören 1002-y mot klassisk vit på lister och tak? I detta rum kommer jag ha ett matbord i rustikt alm, med svarta metallben, samt svarta stolar. Soffan är Grå, Drinkvagn i svart metall. Bestå tv bänk, vit. Bifogade bilder är 1. Mitt golv så det ser ut just nu innan renovering. 2 och 3, är inspirationen jag vill åt när det kommer till kontrasten mellan väggfärg och lister. (väggfärg på bilderna är 1002-y respektive 1502-y). Tacksam för svar!

28/01/2019 11:58:13

Jotun svarar:

Hej Sandra

 LADY 1024 Tidlös kan dra åt grönt i vissa lägen, ihop med  LADY 9918 Klassisk Vit. Bättre med  LADY 1624 Lätthet om du ändå vill ha lite kontrast. Måla i så fall tak,  snickerier och fönster i Lätthet för att få ett sammanhållet intryck. Fina blå/gröna färger till sovrummet är  LADY 5030 St. Pauls Blue och  LADY 5249 Linblå. Glöm inte provmåla ;)

e vackra, matta väggarna som ger ett mjukare och varmare intryck, får du genom att välja  LADY Pure Color supermatt. Matta väggar ger dig ett exklusivt uttryck och en diskret bakgrund till annan inredning.Trädetaljer som panel, lister, fönster, dörrar, karmar, köksskåp och möbler målas med LADY Supreme Finish. Den finns i glansgraderna matt, silkematt, halvblank och superblank.

Lycka till :))

28/01/2019 14:18:01

Jotun svarar:

Hej igen

Om du vill ha  LADY 9918 Klassisk Vit så kika på  LADY 8282 Vitpeppar och  LADY 1928 Sommarsnö i stället för Tidlös.

Mvh

30/01/2019 12:03:06
Go to top