Johanna

Kategorier:

Hej! Vi bygger nytt hus och tänkte använda Jotun Lady genomgående. Det är svårt att välja alla kulörer innan man varit i huset! Vi tänker oss en varm och behaglig jordnära färgskala som bas. ljust men ombonat. Barnens rum kommer bli mer "färgglada". Vi vill egentligen inte framhäva de moderna släta dörrarna och fönsterpartierna utan tänker oss att de går att beställa i samma kulörer som väggarna. Köket hade vi tänkt beige, tex i Sand. Skulle det funka att använda Froströk som basfärg till väggar, fönster och dörrar och använda Sand på kök? Komplementfärgen på möbler, textilier och enstaka fondvägg tänker jag mig Mohair eller Muskotnöt. Hur upplevs Froströk på fönster och dörrar tror ni. Upplever man det som vitt eller ger den en beige känsla? Skulle dessa kulörer passa ihop? Rekommenderar ni annat? Tacksam för svar! Mvh, Johanna

05/02/2019 10:47:55

Svar från kulörrådgivaren:

Hej Johanna

Lite osäker på om du du vill ha både garderobsdörrar och fönster i samma kulör som väggarna? Om dörrar, lister och fönster ska vara vita, vilken vit färg kommer ni välja? Fabriksmålade är aningens gulare i tonen. Eller, blir det kritvita? I alla fall kommer här en färgpalett som är varm, jordnära och lugn och fungerar till fabriksmålade snickerier. Ni kan välja några eller alla färger  LADY 1875 Sans,  LADY 10678 Space,  LADY 1140 Sand,  LADY 1233 Mohair,  LADY 12083 Devine,  LADY 10290 Soft Touch och  LADY 10245 Ginseng. Provmåla på ett större vitt papper eller skiva som ni kan flytta runt i huset och se hur det blir i de olika rummen och i ert ljus.

De vackra, matta väggarna som ger ett mjukare och varmare intryck, får du genom att välja  LADY Pure Color supermatt eller  LADY Balance matt. Matta väggar ger dig ett exklusivt uttryck och en diskret bakgrund till annan inredning.Trädetaljer som panel, lister, fönster, dörrar, karmar, köksskåp och möbler målas med  LADY Supreme Finish. Den finns i glansgraderna matt, silkematt, halvblank och superblank.

Lycka till :))

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Hej! Vi tänker väggar, dörrar och insida fönsterbågar i samma kulör. Det är där vi undrar om Froströk kan fungera på alla dessa delar och om den funkar till Sand och övriga rekommenderade kulörer i ditt svar /Johanna

06/02/2019 19:56:26

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen Johanna

De färger som ni fick som förslag fungerar fint till fabriksmålade fönster. Väljer man Froströk så blir det finast med helt kritvita fönster. I annat fall kan den dra något åt rosa/lila. Om ni väljer kritvita fönster  LADY 9918 Klassisk Vit så kan ni istället använda denna palett,  LADY 1376 Froströk,  LADY 10341 Kalk,  LADY 10342 Kalkgrå,  LADY 20119 Transparent Pink,  LADY 12086 Rustic Pink,  LADY 2024 Senses. Provmåla de olika paletterna och känn efter vad som blir bäst hos er. Var noga med att välja rätt vit färg på fönstren. 

Mvh

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Vi tänkte beställa fönstren, från fabrik, i kulör Froströk. Det var det frågan gällde. 😊/Johanna

08/02/2019 16:57:27

Svar från kulörrådgivaren:

Hej

Froströk fungerar fint mot Sand men det är viktigt att provmåla innan ni bestämmer er. Färg kan upplevas olika i olika ljus. Tänk också på det jag nämnde om vita färger till om ni skulle ändra er.

Ha en fin dag :)

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top