Svea

Kategorier:

Åh vad jag velar om färgnyans på mina väggar. Ska måla om hall, matrum och tv-rum. Allt går mer el mindre i ett. Bor i ett gammalt hus, så inga stora fönster utan normalstora. Vill gärna ha samma nyans på alla väggar. Nu till mitt velande har tittat på Washes linen el soothing beige bla (men är öppen för flera förslag). Det jag önskar är en beige/grå färg, som inte är för grå och inte heller för gulbeige. Utan mer en snygg nyans som är svalt beige (som man inte ska tröttna på) Matbord och stolar är vita, tv soffa ska köpas ny efter vi målat om. Är mkt inredningsintresserad, så gillar att hemmet uppdateras. Har en sparsmakad modern stil men hemtrevlig. Tack på förhand.

08/02/2019 18:52:38

Svar från kulörrådgivaren:

Hej Svea

Jag hjälper dig gärna men behöver veta vad du har för färg på snickerier, dörrar och fönster. Det har betydelse för hur du uppfattar färgen. Drar de åt det gula hållet eller känns de kritvita? Du skulle kunna kika På  LADY 12075 Soothing Beige och  LADY 8470 Smooth White som fungerar till båda varianterna. Återkom annars med vilken vit det är på dina lister så hjälper jag dig vidare.

Mvh


Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Listerna är vita (mer åt det kalla hållet) tittar nu på blek sand, space,ascott, Washed linen mm mm haha. Önskar en färg som är grå/beige. Vad har du för förslag?

22/02/2019 07:13:22

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen Svea

Om du har kritvita snickerier så kan  LADY 10341 Kalk vara superfint eller  LADY 10342 KalkgråProvmåla på stora vita papper och se hur dessa färger blir hos dig. Det bästa är om du kan jämföra dina snickerier med ett färgprov. Det kan du hämta hos din färghandel.

De vackra, matta väggarna som ger ett mjukare och varmare intryck, får du genom att välja  LADY Pure Color supermatt. Trädetaljer som panel, lister, fönster, dörrar, karmar, köksskåp och möbler målas med  LADY Supreme Finish. Den finns i glansgraderna matt, silkematt, halvblank och superblank.

Lycka till :)

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Hej igen jag är så tacksam för all hjälp jag har fått. Nu behöver jag hjälp med en fin, lugn, ljus grå nyans (som påminner nästan som spackelfärgen, som man spacklar med haha ) Som inte blir för kall. Listerna är målade m 0500 (heter det så tro helvit ivjf). Tack på förhand!

26/02/2019 10:12:12

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen Svea

Tack så mycket för glada tillrop :) Lite osäker på vad du menar med spackelfärg och ska den fungera med någon av de tidigare nämnda färgerna  LADY 10341 Kalk och  LADY 10342 Kalkgrå??

Hör gärna av dig så hjälper jag dig vidare.

Mvh

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Tycker att kalkgrå blir för mörk. Och att kalk blir för varm, kan tänka mig en lite gråare nyans. Mvh

26/02/2019 10:33:45

Svar:

Oj förlåt missuppfattade ditt svar. Nej det är ett nytt rum som ska målas och har ingen angränsning till ngn annan kulör, utan är vitt målat i närliggande rum. Utan det jag är ute efter är en mjuk ganska ljus grå nyans.

26/02/2019 11:07:44

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen Svea

Kika på  LADY 1622 Reflektion som är en mjuk ljus grå och passar bra mot snickerier i S0500-N. 

Mvh

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Tack snälla och vilken mer rek du om jag vill gå lite mörkare än den? Tänkte så jag kan köpa ngr provburkar på en gång. Mvh

26/02/2019 14:20:30

Svar från kulörrådgivaren:

Hej

Du kan även kika på  LADY 8394 Vit Poesi,  LADY 8282 Vitpeppar och  LADY 1928 Sommarsnö.

Lycka till :)

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top