Maria

Kategorier:

Hej! Vi ska totalrenovera vår 40-talsvilla, vilket bl a innebär ny färgsättning av väggar, tak, lister mm i samtliga rum. Vi skulle vilja ha enhetlig känsla i huset (som nu genomgående går i vitt) och tänker oss naturnära färger i beige/grått på väggar samt vita tak och lister. Golven består av ekparkett. Vi tror att färgen "tidlös" skulle vara fin i kök/matsal, men undrar hur man ska tänka med hall och vardagsrum som ligger i direkt anslutning? Har ni tips på väggfärg som harmonierar med Tidlös? I matsalen finns också en putsad spis - idag vitmålad. Ska man måla den i samma färg som väggen eller har ni förslag på annan färgsättning? Ser fram mot ert svar!

11/03/2019 22:55:14

Svar från kulörrådgivaren:

Hej Maria

Om ni vill ha en dämpad neutral färgsättning men ändå vill att det händer något så kan ni kika på  LADY 1024 Tidlös till köket,  LADY 1391 Ljus Antikgrå till v-rum och något mer kulört till hallen tex  LADY 8281 Pale Linden,   LADY 10290 Soft Touch eller  LADY 12079 Gleam. På så sätt får man in lite färg i en neutral bas. Snickerier, tak och öppen spis målas i  LADY 1001 Eggvit. Provmåla alltid på en vit skiva, kartong eller liknande så att du kan flytta runt färgprovet och se hur det ter sig i olika delar av rummet.

De vackra, matta väggarna som ger ett mjukare och varmare intryck, får du genom att välja  LADY Pure Color supermatt eller  LADY Balance matt. Trädetaljer som panel, lister, fönster, dörrar, karmar, köksskåp och möbler målas med  LADY Supreme Finish. Den finns i glansgraderna matt, silkematt, halvblank och superblank. 

Lycka till :))

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Hej och stort tack för detta! Det ser jättefint ut (svårt att välja nu bara... ;). Huset har brunlaserade fönster från 80-talet (invändigt). Skicket är det inget fel på så vi vill måla om dem istället för att byta ut. Funderar på att måla dem svarta. Har ni möjligen tips på svart kulör som skulle bli fin till väggar målade i Tidlös, Ljus antikgrå och Gleam samt tak i Eggvit? Stort tack på förhand!!

19/03/2019 10:15:08

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen Maria

Kika på  LADY 9938 Naturligt Svart som är svart men något dämpad.

Glöm inte provmåla ;)

Lycka till

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Toppen, stort tack!!

20/03/2019 16:25:50

Svar från kulörrådgivaren:

Bara kul att hjälpa till :)

Lycka till!

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top