NL

Hej, Hoppas det är fint med dig! Jag tänkte fråga om du skulle kunna hjälpa mig med rekommendationer till färgval. Jag har målat mitt vardagsrum med er Dusty Purple färg, även lister och tak. Där har jag tre stora fönster och en del belysning på olika ställen i rummet. Nu vill jag måla hallen en matchande färg, kanske en till några toner ljusare då jag inte har några fönster och inga uttag till belysning förutom taket. Om det funkar, skulle jag gärna höra om det går att matcha färger som har lite mer rött i. Har ni några rekommendationer på färgtoner som skulle funka fint med Dusty Purple? Jag har även en vägg i hallen som är rå tegelvägg. :) För att se helheten (då hallen knyter ihop alla rum), har jag kalkfärgen Grå Schiffer på en vägg i sovrummet och vitt på resten, och i köket har jag svarta köksluckor och rå betongvägg på en vägg, vitt på resten av väggarna. Köket har inte någon dörr och ljus från fönstret lyser upp hallen lite. Trägolv genom hela lägenheten. Hallen är kvadratiskt, kanske 8kvd, men tre dörrar (garderob, sovrum 6 badrum) och sen två öppna ingångar till vardagsrum och kök. Jag vill nog måla lister och dörrar samma färg som väggar och tak i hallen. Vad tror du? :D Tack på förhand. Mvh, Natalie

12/03/2019 10:03:45

Jotun svarar:

Hej NL

Lite osäker på vad din tegelvägg har för färg. Om den är röd kanske det finaste är en varm neutral grå ton tex  LADY 0553 Ascott eller  LADY 8470 Smooth White. Om den drar mer åt grå/rosa kan det vara fint med  LADY 3377 Slate Lavender. Provmåla alltid på en vit skiva, kartong eller liknande så att du kan flytta runt färgprovet och se hur det ter sig i olika delar av rummet.

De vackra, matta väggarna som ger ett mjukare och varmare intryck, får du genom att välja  LADY Pure Color supermatt eller  LADY Balance matt. Trädetaljer som panel, lister, fönster, dörrar, karmar, köksskåp och möbler målas med  LADY Supreme Finish. Den finns i glansgraderna matt, silkematt, halvblank och superblank. 

Lyckat till :)

13/03/2019 12:05:27
Go to top