PM

Tak: Behålla tak vita

Hej, Vi har köpt en klassisk lägenhet, idag är den helt vitmålad vilket är snyggt men vi tänkte våga måla hela i greige aktig färg. (Taken behåller vi vita) Jag har gått och blivit kär i färgen Kalk. Och till den önskar vi ha en färg som är snäppet mörkare till våra snickerier, lister, fönster, stuckaturer, osv. Är ascott fin ihop med kalk? När jag försöker läsa på färgkoden känns dom ju lite lika men ascott har högre nr. Först tänkte jag kalkgrå men den känns väldigt mörk? Vad har du för förslag? Tack på förhand! Lägg inte ut bilderna tack.

13/03/2019 09:29:41

Jotun svarar:

Hej!

Wow, vilket fantastiskt hem! Ja,  LADY 10341 Kalk är superfin. Förstår att du gillar den. Den är riktigt fin ihop med  LADY 9918 Klassisk Vit på snickerier och tak. funkar mindre bra med snickerier i  LADY 1453 Bomull.  LADY 0553 Ascott kan fungera med Kalk men den gör att Kalk kan se aningens rödare ut än ihop med  LADY 10342 Kalkgrå. Jag tror också att det blir för lite skillnad mellan Kalk och Ascott. Det kommer mer se ut som en skugga. Kika även på färgerna  LADY 12077 Sheer Grey och  LADY 12078 Comfort Grey ihop. Också de blir finast till tak i  LADY 9918 Klassisk Vit. Provmåla alltid på en vit skiva, kartong eller liknande så att du kan flytta runt färgprovet och se hur det ter sig i olika delar av rummet.

De vackra, matta väggarna som ger ett mjukare och varmare intryck, får du genom att välja  LADY Pure Color supermatt eller  LADY Balance matt. Trädetaljer som panel, lister, fönster, dörrar, karmar, köksskåp och möbler målas med  LADY Supreme Finish. Den finns i glansgraderna matt, silkematt, halvblank och superblank. 

Lycka till :)

14/03/2019 09:36:22
Go to top