PM

Tak: Behålla tak vita

Hej, Vi har köpt en klassisk lägenhet, idag är den helt vitmålad vilket är snyggt men vi tänkte våga måla hela i greige aktig färg. (Taken behåller vi vita) Jag har gått och blivit kär i färgen Kalk. Och till den önskar vi ha en färg som är snäppet mörkare till våra snickerier, lister, fönster, stuckaturer, osv. Är ascott fin ihop med kalk? När jag försöker läsa på färgkoden känns dom ju lite lika men ascott har högre nr. Först tänkte jag kalkgrå men den känns väldigt mörk? Vad har du för förslag? Tack på förhand! Lägg inte ut bilderna tack.

13/03/2019 09:29:41

Jotun svarar:

Hej!

Wow, vilket fantastiskt hem! Ja,  LADY 10341 Kalk är superfin. Förstår att du gillar den. Den är riktigt fin ihop med  LADY 9918 Klassisk Vit på snickerier och tak. funkar mindre bra med snickerier i  LADY 1453 Bomull.  LADY 0553 Ascott kan fungera med Kalk men den gör att Kalk kan se aningens rödare ut än ihop med  LADY 10342 Kalkgrå. Jag tror också att det blir för lite skillnad mellan Kalk och Ascott. Det kommer mer se ut som en skugga. Kika även på färgerna  LADY 12077 Sheer Grey och  LADY 12078 Comfort Grey ihop. Också de blir finast till tak i  LADY 9918 Klassisk Vit. Provmåla alltid på en vit skiva, kartong eller liknande så att du kan flytta runt färgprovet och se hur det ter sig i olika delar av rummet.

De vackra, matta väggarna som ger ett mjukare och varmare intryck, får du genom att välja  LADY Pure Color supermatt eller  LADY Balance matt. Trädetaljer som panel, lister, fönster, dörrar, karmar, köksskåp och möbler målas med  LADY Supreme Finish. Den finns i glansgraderna matt, silkematt, halvblank och superblank. 

Lycka till :)

14/03/2019 09:36:22

PM:

Hej igen, Stort tack för ditt svar! När jag köpte hem prov på Kalk kändes den för ”grön/gul” så den är nu inte intressant längre. Däremot följde jag ditt tips om Sheer Grey och Comfort Grey. Så fina! Men det är inte så stor kontrast mellan de två färgerna. Samt hemmet kanske kommer bli för mörkt då. Så får välja någon av dom två isåfall att ha på snickerierna och undrar vilken ljusare färg passar till någon av dom att ha på väggarna? Är det Reflektion som passar till då? (Vi vill ha ljusare väggar och snickerier i den mörkare) Köpte även hem färgprov på Ljusgrå (till väggar) och Neutral (till snickerier)... Men ser nu att jag kanske borde våga gå upp en nivå och köra Morgondis (väggar) och Frostdis (snickerier) !? Vore så tacksam om du kan guida mig rätt i hur jag ska sätta ihop färgerna. Förslag 1 med comfort grey eller sheer grey ihop med reflektion eller någon annan? Isåfall vilken färg? Förslag 2 vilken av dessa ljusgrå, neutral, morgondis, frostdis borde jag kombinera ihop? Vi vill ha ett elegant hem som håller i längden! (På vårt sommarställe har vi S0500-N på väggar och S2000-N på snickerier och är nöjda med det men vill inte ha exakt samma i vår lägenhet) Tack på förhand! :-)

30/03/2019 21:12:50

Jotun svarar:

Hej igen

Jag,  LADY 1622 Reflektion går fint ihop med  LADY 12077 Sheer Grey. Övriga snickerier och tak bör då vara i  LADY 9918 Klassisk Vit. Ser att ni har stora skåp i köket i någon färg, eller är de vita? Provmåla som jag nämnde tidigare så ni ser att färgen ni väljer passar till de blanka skåpen i köket ;)

Lycka till!

01/04/2019 13:11:06

Jotun svarar:

Hej igen

Ser att jag inte svarade helt. De ljusa neutrala färgerna som Neutral och Morgondis kan uppfattas som blåaktiga ihop med varmare toner på golv, möbler mm.

MVH


01/04/2019 13:31:47
Go to top