Therese

Lister/dörrar/fönster: Dörrar och lister är bruna, fönster gula (plast, går ej att måla)

Möbler/köksluckor etc.: Köksluckor är ljusgrå

Tak: Vit

Hej, Vi ska måla en lägenhet på ca100m2, den har för tillfället vita väggar och vitt tak, bruna dörrar och dörrfoder. Omöblerad så vi har inga färger på möbler att anpassa oss efter. Golvet är gult klinker, runt fönster är det en gulaktig plastlist, den syns lite till vänster i köket. Vi har tittat på ”Tidlös” och tänkte måla alla rum och köket i samma kulör, men nu tänker jag att det kanske blir lite enformigt, och när ni har så många fina kulörer och kombinationer skulle det vara kul att göra något mer än bara en kulör. Ska vi använda oss av fler kulörer t.ex. på taklisten (den är av gips) eller låta den vara vit? Är det bättre att måla kök och vardagsrum i en kulör och sovrummen i en annnan istället för allt i samma kulör? Och i så fall vilka kombinationer hade passat bra om vi tänker oss att ”Tidlös” ska vara i kök och vardagsrum? Vad kan vi då använda i sovrummen? Vi vill ha en varm färg, inte väldigt mörk.

13/03/2019 21:16:39

Jotun svarar:

Hej Therese

Alla tak och lister målas i  LADY 1001 Eggvit. Använd färgerna,  LADY 10678 Space i v-rum,  LADY 12075 Soothing Beige på väggar och skåp i kök,  LADY 12083 Devine och  LADY 10290 Soft Touch eller  LADY 12079 Gleam och  LADY 12080 Soft Radiance till sovrummen. Provmåla alltid på en vit skiva, kartong eller liknande så att du kan flytta runt färgprovet och se hur det ter sig i olika delar av rummet.

De vackra, matta väggarna som ger ett mjukare och varmare intryck, får du genom att välja  LADY Pure Color supermatt eller  LADY Balance matt. Matta väggar ger dig ett exklusivt uttryck och en diskret bakgrund till annan inredning.Trädetaljer som panel, lister, fönster, dörrar, karmar, köksskåp och möbler målas med  LADY Supreme Finish. Den finns i glansgraderna matt, silkematt, halvblank och superblank. 

Lycka till :))

14/03/2019 09:47:35
Go to top