Lina

Kategorier:

Hej! Vi har ett uterum som INTE är uppvärmt på vintern. Vi vill måla det vitt men funderar på vad vi ska använda för slags färg då det inte finns värme på vintern. Till våra furutak inne använde vi "Jotun kvist och spärrgrund" som grundfärg och det blev verkligen bra, skulle det fungera i uterummet också? Eller vad ska vi använda för grundfärg mm. Med vänlig hälsning LIna

18/03/2019 08:38:43

Svar från kulörrådgivaren:

Hej Lina

I ett uterum som inte är uppvärmt använder man i första hand utomhusprodukter. JOTUN Kvist och Spärrgrundning är inte lämplig att använda här.

 Bart trä skall i första hand grundas med VISIR Oljegrunning. Efter att ytan är grundad kan man på kvist påföra en strykning QUICK Bengalack Rostskyddsfärg 377 metallgrå för att minimera genomslag från kvist.

Observera att uterum är oisolerade och att de blir mycket varma på sommar/vår, detta gör att det svårt att 100% stoppa kvistar, men detta är det bästa alternativet i denna miljö.

 Avslutningsvis målas ytorna med en utomhusfärg, t ex.  DEMIDEKK Ultimate Täckfärg,  DEMIDEKK Ultimate Helmatt eller  DEMIDEKK Ultimate Fönster men även andra produkter kan användas beroende på vilket utseende man önskar.

Lycka till :)

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun

Svar:

Rekommenderar ni VISIR Oljegrundning klar eller pigmenterad att grunda med?

18/03/2019 15:46:34

Svar från kulörrådgivaren:

Hej igen Lina

Det spelar ingen roll.

Mvh

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top