Maria

Kategorier:

Lister/dörrar/fönster : Målas om

Angränsande rum : Kommer göras om

Hej, Jag skulle behöva tips på kulör för väggarna i vår hall. Vi önskar en välkomnande känsla, att det inte känns kalt. Vi lutar åt något ljust grågrönt/gröngrått. Hallen är ganska liten, kanske 9 kvm, med många dörrar och öppningar. Golvet är nygjort i grå microcement men vi saknar färgkod eller liknande. Alla lister, dörrfoder och liknande utom ytterdörrspatiet kommer målas och jag tar tacksamt emot råd angående ”vilken vit” som passar bäst även här. Ytterdörrsprtiet är i mörkbrunt trä. Jag vet inte vilket träslag men det går åt det röda hållet, kanske något teakliknande? Tack på förhand!

21/03/2019 15:50:16

Svar från kulörrådgivaren:

Hej Maria

Kika på färgerna  LADY 7163 Minty Breeze som är en kallare grå/grön färg och väldigt omtyckt. Ni kan också kika på  LADY 7629 Antique Green och  LADY 7628 Treasure. Snickerier och tak målas då i  LADY 9918 Klassisk Vit. Vill ni ha en varmare grön så kikar ni på  LADY 8252 Green Harmony och  LADY 8302 Lagerträd. Då målas snickerier och tak i  LADY 1001 Eggvit. Ni kan också kika på några rosa färger,  LADY 10290 Soft Touch och  LADY 20119 Transparent Pink. Här målas snickerier och tak i  JOTUN 9918 Klassisk Vit. Jag skulle måla in garderobsdörrar i samma färg som väggar eller snickerier. Vidare kan det vara fint att måla ytterdörren i  LADY 9938 Naturligt Svart till dessa gröna men det är en smaksak. Provmåla alltid på en vit skiva, kartong eller liknande så att du kan flytta runt färgprovet och se hur det ter sig i olika delar av rummet.

De vackra, matta väggarna som ger ett mjukare och varmare intryck, får du genom att välja  LADY Pure Color supermatt eller  LADY Balance matt. Matta väggar ger dig ett exklusivt uttryck och en diskret bakgrund till annan inredning.Trädetaljer som panel, lister, fönster, dörrar, karmar, köksskåp och möbler målas med  LADY Supreme Finish. Den finns i glansgraderna matt, silkematt, halvblank och superblank.

Lycka till :))

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top