Kristian

Kategorier:

Hej! Jag skall söka bygglov för att måla om huset utvändigt i ny färg och funderar lite över färgval och inte minst ncs-koder, då de skall anges i bygglovet. Vi har ett enplans trähus, med rätt tegeltak. Hade tänkt oss färgen Labrador på väggarna, men vilken färg passar till foder och fönster? Kikat på eggvit, men den ser rätt gul ut. Slutligen. Finns ncs-koderna någonstans. Håller på att bli tokig på att leta. Tack på förhand! Kristian

10/04/2019 12:51:43

Svar från kulörrådgivaren:

Hej Kristian

 JOTUN 1001 Eggvit är fin till detaljer om man har en fasad i  JOTUN 1434 Labrador. Det kommer se vitt ut men blir inte lika skarp kontrast som det blir med  JOTUN 9918 Klassisk Vit. Det bästa är att provmåla på en relativt stor yta på huset eller om man målar på en stor skiva och då även provmålar detaljerna ihop med fasadfärgen. Sen betraktar man det på lite avstånd och se vad man tycker blir bäst. Eggvit har NCS 0502-Y och Labrador S7502-Y.

Fasaden och detaljerna målar ni med Jotuns bästa utomhusfärg någonsin,  DEMDIDEKK Infinity. Fönster målas med  DEMIDEKK Ultimate Fönster.

Lycka till :)

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top