Evening green

Kategorier:

Hej, vi bygger hus och ska välja väggfärger. I kök och vardagsrum har vi tänkt ha vita väggar. I ett sovrum önskar jag ha Jotun Evening green. Vad ska jag ha för färg i sovrum nummer två och tre, så att dem passar till evening green? Eller så utgår jag från att sonen önskar en riktigt mörkt grå i sitt rum. Han gillar den som heter balans. Men det kanske finns ngn liknande. Vad ska jag i så fall matcha de två andra sovrummen med för färg? Eller för att krångla till det ytterligare. Min man vill ha mörkblå i ett sovrum, om han inte ger vika på mörkblå. Vad ska jag då ha i de andra 2 sovrummen? Det är alltså tre sovrum. I köket har vi pärlgrå luckor från ballingslöv, vet inte om vi måste ta hänsyn till den färgen som har ncs-kod: NCS S 1500-N Hoppas ni säger att jag inte måste ta hänsyn till köksluckorna pga att jag oftare fastnar för kulörer som är brutna i Y. Men vad vet jag. Hoppas ni kan hjälpa mig :) Mvh Åsa

19/05/2019 16:03:35

Svar från kulörrådgivaren:

Hej Åsa

Kika på  LADY 6352 Evening Green,  LADY 5081 Fabrik och  LADY 5030 St. Pauls Blue till sovrummen. Tak, snickerier och dörrar målas i  LADY 9918 Klassisk Vit. Provmåla på en vit skiva, kartong eller liknande så att du kan flytta runt färgprovet och se hur det ter sig i olika delar av rummet.

De vackra, matta väggarna som ger ett mjukare och varmare intryck, får du genom att välja  LADY Pure Color supermatt eller  LADY Balance matt. Trädetaljer som panel, lister, fönster, dörrar, karmar, köksskåp och möbler målas med  LADY Supreme Finish. Den finns i glansgraderna matt, silkematt, halvblank och superblank. 

Lycka till :))

Line
Hälsningar Annika, Kulörrådgivare, Jotun
Go to top